Свързани новини

18.06.2019 15:36

Китай: САЩ да не оказват екстремен натиск на Иран

Видян 1514 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Китай предупреди САЩ да не си позволява „методи на екстремен натиск” върху Иран и призова двете държави да запазят спокойствие и да се въздържат от ескалация на напрежението в Персийския залив. „Не отваряйте кутията на Пандора”, алегорично подкрепи думите си външният министър Ванг И. Той предупреди Вашингтон и за още нещо: „всяко едностранно поведение не се базира на международното право”, като по този начин подчерта липсата на подкрепа от ЕС, Русия, КНР, Япония, Индия за американските действия срещу Техеран. „Бъдете внимателни с вземането на решения", призова той и янките, и персите.


Той отправи забележка и към Иран, който обяви, че до 10 дни може да започне обогатяване на уран, след като и САЩ не ще да изпълнява ядрената сделка с Техеран, и към Пентагона, който пък анонсира изпращането на нови 1000 войници в Залива.


Изненадващо дойде позицията на специалния съветник на еврокомисаря по външната политика и отбраната Могерини. Натали Точи обяви, че съветникът по национална сигурност на президента Тръмп – Джон Болтън е „ясният автор” на политиката на САЩ към Иран. Която според съветничката ги „води в съвършено различна посока”. Болтън вече претърпя фиаско с натиска върху Венецуела, където не успяха 2 опита за преврат за 3 месеца и се смята, че е пред изгонване от Тръмп.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

везни