Свързани новини

18.06.2019 15:06

Кирилов: Емил Радев ще бъде атакуван, ако се кандидатира

Видян 1045 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 „Кандидатът за главен прокурор не може да има политически привкус”, заяви пред bTV правосъдният министър Данаил Кирилов, сякаш говори за кюфте. „Ако процедурата тръгне да се изкривява, съм си оставил правото да предложа кандидатура”, посочи той. Кирилов обяви, че научава от медиите относно предложение на ГЕРБ за Емил Радев за поста, не е имал възможност от него или от колеги да чуе такава кандидатура и не му е известно. Припомняме, че 19’ първи - още на 29 ноември 2018 г. разкри, че герберът е гласен за главен обвинител.


"Смятам, че кандидатурите трябва да бъдат номинирани от съдебната система. Освен това една подобна кандидатура веднага ще бъде атакувана, че това е кандидатурата на управляващото мнозинство", посочи министърът.


Кирилов обясни, че е "малък", за да оценява инициативи на президента и премиера. Всяка една от институциите трябва да прояви сдържаност, за да не остане съмнение, че някой се опитва да зарази процедурата. Той е обсъдил с президента, че съдебната система трябва да се търси максимална подкрепа и се надява кръглите маси да са с цел прозрачност, не знае „защо се търси под вола теле”.


Относно предложението на Лозан Панов за намаляване на правомощията на гл. прокурор и за намаляване на политическата квота във ВСС, Кирилов обясни, че вече има решение на КС.


За надвзетите през последните няколко години партийни субсидии и исканата от БСП оставка на финансовия министър Владислав Горанов, Кирилов обяви, че не вижда с какво е сгрешил той.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

риби

Използвайте методичността си

Не позволявайте на ежедневните неразбории да помрачат