Свързани новини

18.06.2019 13:16

ДПС: Без ограничения за финансиране на партиите

Видян 1146 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Ще предложим да отпаднат ограниченията за финансиране на партиите от юридически лица и таванът за финансиране от физически лица”, заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев пред журналисти. Коментарът му идва след среща с ПГ на БСП за размера на партийните субсидии. Според него или трябва да остане публичното финансиране, така че партиите да могат да водят нормален политически живот, или да се мине към финансиране през физически и юридически лица.


„Ние сме за обществено финансиране, поддържали сме го през годините. Бяхме против референдума и против това, че на обществото не се обяснява, че политическите партии имат нужда от открито обществено финансиране, за да не стане после по-скъпо за бюджета, за да не се възобновят стари връзки с бизнеса, които не са добре нито за страната, нито за бюджета, нито за политическия процес”, посочи Цонев. „Субсидия от 1 лв. е равно на субсидия от 0 лв.”, подчерта той.


Според него и субсидия от 4, 5 или 6 лв. устройва само двете големи партии. „Всички останали партии имаме между 200 и 300 хил. гласове“, каза Цонев и посочи, че „тези субсидии няма да стигат да си платят разходите, да не говорим за медийните”.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…