Свързани новини

14.06.2019 14:26

Един арестуван за кабелно пиратство

Видян 1184 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Един е арестуван по разследването на прокуратурата за схемата с кабелното пиратство. Той е компютърен специалист, който се опитал да саботира работата на разследващите. Обвинения все още няма, това каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, предаде БНР.


Пет кабелни оператора се разследват за незаконно излъчване на телевизионни програми без уредени авторски права и за данъчни престъпления. Проверяват се хората, които имат отношение към тези оператори, предстои да се реши кои ще бъдат обвинени. Това ще зависи и от експертизите, които вече са назначени. Една от тях е ясна - само за последните два месеца Нова телевизия, Би Ти Ви и Ейч Би Оу (HBO) са били ощетени от незаконно разпространение на техните програми.


60 от програмите, разпространявани от петте кабелни оператора, са със спорни авторски права. Какви загуби са претърпели останалите телевизии, разпространявани от тях, предстои да се изяснява, както и колко точно данъци са били укрити по този начин, защото разследването е и за данъчни престъпления.


Според изнесеното от говорителя на главния прокурор над 2,4 милиона са потребителите на телевизионни програми у нас, една трета от тях, или близо 700 хиляди, са в сивия сектор, затова и акциите като тази ще продължават заради опасността отново България да бъде в черния списък на нарушителите на авторските права.


Румяна Арнаудова се оплака и от теч на информация, което пък е довело до това, че един от кабелните оператори е потърсил телевизиите, за да си плати, а на финала на пресконференцията беше докладвано на шефа на ГДБОП Явор Колев, че въпреки забраната един от кабелните оператори е започнал да я излъчва, така че това е вторично престъпление.


По повод разследването на престъпна схема с кабелно пиратство министърът на вътрешните работи Младен Маринов заяви по-рано днес, че „интелектуалното пиратство за България е един сериозен проблем“.


Той подчерта, че МВР не би следвало да носи отговорност заради спрените доставки на интернет и телевизия за хиляди граждани в страната и изрази разбиране към  засегнатите граждани от полицейската акция. Според него вината носи този, който събира пари, за да предоставя незаконна услуга.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    При доказани престъпления - арестувани и обвинени няма. И обратно - арестуват хора, а после събират доказателства. Уважаеми зрители, СПИТЕ ЛИ?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак

Настроението ви ще е чудесно

Настроението ви ще е чудесно, а това ще ви помогне