Свързани новини

14.06.2019 13:42

Добър 4,06 е средната оценка на матурата по БЕЛ

Видян 1527 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Средната оценка по БЕЛ е добър 4,06, а на втория Държавен зрелостен изпит средната оценка от различните предмети е много добър 4,67. Това каза зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова по време на пресконференция за резултатите от майската сесия на Държавните зрелостни изпити, предаде Фокус.

 „Съизмерим е средният брой точки спрямо предходни години", коментира Таня Михайлова. Тя отбеляза, че в годините традиционно най-висок брой точки има по предметите, по които зрелостниците са най-малко. „И тази година е така. Това са немски език, френски език, испански език, химия и опазване на околната среда", посочи зам.- министърът. "За съжаление, най-ниски са резултатите на най-желаните предмети, като география и икономика, биология и здравно образование, философски цикъл. Изключение прави история и цивилизация“, посочи Михайлова. По думите й там има сравнително нисък брой точки на фона на по-малкото зрелостници, които са заявили своя избор.


„И обратното- по английски език има сравнително високи резултати, на фона на масовия избор – над 14 хил. зрелостници, които го бяха заявили", посочи Таня Михайлова. "За нас е изключително важно това, което се забелязва в матурата по БЕЛ- все по-голям е процентът на зрелостниците, които създават текст на Държавния зрелостен изпит“, посочи зам.-министърът на образованието и науката. Тя подчерта, че е изненадващо, както през годините, така и на тази матура, че има зрелостници, които просто преписват текста.


„Тоест не създават собствен текст, а преписват този от упражнението. За съжаление, намалява броят на зрелостниците, които се справят с резюме. Това са умения, които ще бъдат заложени в следващите политики, които Министерството на образованието и науката ще разработи и ще бъдат представени на годишните съвещания с експертите, за да може специално в тези области да се подобри“, изтъкна тя.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Днес бъдете подготвени за ден, пълен с важни задачи и отговорности

Днес бъдете подготвени за ден, пълен с важни задачи и