Свързани новини

13.06.2019 17:36

Борисов: 2 г. не съм чул Радев да говори срещу Слави

Видян 1404 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Президентът Радев можеше две години да говори срещу Слави Трифонов, но не съм го чул да се обади. Така премиерът Бойко Борисов коментира днешното изказване на държавния глава Румен Радев, че намаляването на партийните субсидии ще задуши опозиционните партии. Министър-председателят говори пред журналисти по време на международното военно учение "Шабла 2019".


"Местният вот е чак октомври. Президентът можеше две години да говори срещу Слави Трифонов, но не съм го чул да се обади", каза Борисов.


В същото време премиерът се похвали, че днес държавният глава му е честитил рождения ден. Визитата до Унгария им попречила да празнуват с "фойерверки" и да бъдат заедно в Шабла, каза още премиерът.


По-рано днес президентът Румен Радев заяви, че "видимо в България управляващите партии нямат нужда от субсидии, те се финансират директно от властта и дори не се крият". Така той коментира предложението на правителството за намаляване на партийната субсидия от 11 на 1 лев за получен действителен глас от 1 юли до края на годината.


Субсидиите касаят най-вече съществуването на опозицията, така че едно такова решение задушава опозицията точно преди местните избори, посочи Радев.


Още при встъпването си в длъжност през 2017 г. президентът Румен Радев засегна в речта си въпросите, поставени на референдума за изборна реформа. Тогава той заяви: „Реформата на Изборния кодекс трябва да е такава, че да не създаде повече проблеми, отколкото се опитва да реши. Да предложи на гражданите избор между личности, но да не остави стотици хиляди българи без политическо представителство. Парите за партиите следва да се ограничат чувствително, но с ясното съзнание, че лишени от разумно финансиране, партиите ще станат още по-зависими от лобисти и външни фактори“.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

скорпион