Свързани новини

12.06.2019 13:56

Сливат властите в нов орган за борба с корупцията

Видян 1220 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството официално пренебрегна разделението на властите у нас. Управляващите планират да създадат нов орган, който да бори корупцията и организираната престъпност у нас, става ясно от предложение, публикувано  тихомълком за обществено обсъждане от правителството. названието е Съвет за координация и сътрудничество (между властите). В него ще влязат  вицепремиерката Екатерина Захариева, главният прокурор Сотир Цацаров и шефът на Върховния касационен съд Лозан Панов. Те ще обсъждат мерките за борба с корупцията и реформата на съдебната система.


Според мотивите този нов орган ще помогне за „създаването на механизъм за национален мониторинг за отчитане цялостното изпълнение на мерките, предприети в областта на независимостта, отчетността и реформата в съдебната власт, борбата с корупцията и организираната престъпност.“


В него ще влизат още министрите на правосъдието Данаил Кирилов и на вътрешните работи Младен Маринов, както и председателят на Народното събрание Цвета Караянчева.


Сбирките на новото координационно звено ще бъдат публични. Ще се провеждат на всеки 6 месеца, предвижда проектът на постановление, подготвен от правителството.


Новият орган ще има право да обсъжда и законодателни промени за борба с корупцията или съдебна реформа. Тогава в заседанията му ще се включва и председателят на правната комисия на Народното събрание. Новото звено трябва да повиши прозрачността и освен това да координира изпълнението на препоръките от Брюксел.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци