01/03
10.06.2019 11:14

ОПРЧР зарадва деца от социалните услуги с мюзикъл на вокална група Бон-Бон

Видян 1429 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

По повод Международния ден на детето Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ организира мюзикъл на Детска вокална група „Бон-Бон“ за децата от социалните услуги от цялата страна. На събитието присъстваха близо 200 деца. Музиката по време на спектакъла бе изпълнена от камерен ансамбъл „КласикАрт“. Инициативата е част от Националната кампания „Мисията евъзможна“, свързана с деинституционализацията на грижите за деца в България.


„Надяваме се с мюзикъла на група „Бон-Бон“ да вдъхновим не само децата от социалните услуги и от училищата, но и децата от „Бон-Бон“ за повече предизвикателства. Да им покажем, че мисията е възможна“, коментира заместник-министърът на труда и социалната политика и ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ Зорница Русинова.


В момента в страната функционират 11 Домове за деца, лишени от родителски грижи и 13 Домове за медико-социални грижи. Общият брой на децата в специализирани институции е 587. Русинова припомни, че е планирано закриването на всички институции до 2021 г.


„Мисията е възможна“ е национална кампания на Министерството на труда и социалната политика чрез Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, целяща промяна на негативните обществени нагласи спрямо децата от социалните услуги. Повече за „Мисията е възможна” като кампания и дейности можете да прочетете на http://esf.bg/misiata.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!