Свързани новини

19.03.2009 17:07

950 работници на „Автомагистрали Черно море“ излизат на протест

Видян 2014 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

950-те служители на най-голямата пътностроителна фирма в Североизточна България "Автомагистрали Черно море“ ще излязат на протест пред сградата на Областна администрация в Шумен в понеделник, заради забавяне на пари от страна на държавата, предаде БГНЕС.


Фирмата има да получава 14,974 млн.лв. "Заради спрените плащания работниците ни не са получавали заплати от 4 месеца. Нямат пари да си плащат тока, спират децата си от градина“, заяви синдикалният лидер на пътната фирма Господин Янков. Той заедно с финансовия директор Петя Стоянова и производствения директор Елка Гинева днес разговаряха с губернатора на Шумен за съдействие. Срещата остана закрита, а областният управител Тодор Тодоров не пожела да разговаря с журналисти с мотива, че не ги е канил. По-голямата част от парите дължи Национална агенция "Пътна инфраструктура“ (НАПИ) – 13,5 млн.лв., а останалите 1,5 млн.лв. не са преведени от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Миналата година "Автомагистрали Черно море“ спечели поръчка за ремонт и рехабилитация на 38 км. третокласен път в Община Каолиново. Работата е изпълнена, но от НАПИ не са превели нито лев от дължимите по договор 12,3 млн.лв. Държавата не е разплатила и поддръжката на магистрала "Хемус“. „За да работим взехме банкови заеми, върху които текат лихви. В момента не сме в състояние да изпълняваме задълженията си към доставчиците си и ни съдят. Вчера от Е.ОН спряха тока и на административната ни сграда“, сподели Петя Стоянова. По нейни изчисления заради закъснението държавата дължи на фирмата около 2 млн.лв. лихви, които едва ли ще си получи.
Протестът е насрочен за 11 ч. в понеделник. В него ще участват всички работници.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.