Свързани новини

07.06.2019 15:35

ВСС: Ако кандидатите са слаби, може да няма избор на гл. прокурор

Видян 1885 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

  


Ако кандидатурите за нов главен прокурор са слаби и не получат подкрепата на членовете на Висшия съдебен съвет (ВСС), може и да не се стигне до избор на 14 ноември. Това обясни представляващият ВСС Боян Магдалинчев в ефира на БНР.


"Надявам се да се появят кандидати за длъжността главен прокурор, които да са професионалисти", каза Магдалинчев. Той посочи, че процедурата ще започне на 15 юли, а до 29 юли кандидатите за поста на Сотир Цацаров ще бъдат известни.


Магдалинчев припомни и кой по закон има право да прави номинации - министърът на правосъдието и най-малко трима членове от прокурорската колегия на ВСС. Той изрази надежда да има поне двама кандидати, за да има действително състезание за поста.


Представляващият ВСС припомни, че след 10 ноември 1989 г. в България не е имало главен прокурор, който да идва от прокуратурата. Магдалинчев посочи и това, което заяви след срещата си с президента Румен Радев, че е добре да бъде човек, който познава системата отвътре.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Ами ти с какво доказа,че си силен,та си във въховете на властта от 100 г.Кроите как да удължите престоя на Цацаров начело,за да пази гробаджиите.Но хората вече не издържат,дошло им е до гуша,и малко трябва,за да излезем на улиците.Мръсници.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец