Свързани новини

07.06.2019 10:56

Горанов: Няма ме в списъка на прокуратурата за партийните субсидии

Видян 2164 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



 Не ми е известно името ми да е там. Може да е там. Това го знае само прокуратурата. Това каза пред журналисти министърът на финансите Владислав Горанов в отговор на въпрос включено ли е името му в списъка на прокуратурата с лица, за които има съмнение, че са извършили престъпления във връзка с партийните субсидии, предаде Фокус.

 „Не съм видял списък на прокуратурата. Не са ни канили, викали, призовавали още за обяснения. Ако прокуратурата ми изпрати призовка, за да дам показания, ще разберете“, заяви той.


Попитан кои са служителите на Министерството на финансите, за които прокуратурата има съмнение, че са извършили престъпление, Горанов посочи: „Има конкретни имена на експерти. Ако се говори за тезата на прокуратурата, че има извършено престъпление, това тепърва ще се изследва“. „Дори да допуснем, че тълкуванието на закона, което сме имали 20 години, е некоректно, то нито има умисъл, нито има преднамереност. Разходите не ги е правила държавата, правили са ги партиите“, коментира финансовият министър.


„Нека да оставим прокуратурата да си свърши работата с обследване на конкретните процеси. Имената ги знаем, но едва ли са национално значими, за да трябва да ги коментираме. Започва се от ниво експерт, после има началник на отдел, директор на дирекция“, посочи той. В отговор на въпрос има ли вече министерството конкретни идеи след като прокуратурата даде указания до 30 дни да се измисли как по-добре да се контролира партийното финансиране, министър Горанов заяви: „Според нашето мнение и сега контролните механизми са работещи. Има различно тълкувание как трябва да се прилага законът“.


„Работим върху това, което е казала прокуратурата. Ще се опитаме още повече да подобрим контролните механизми“, изтъкна той. Според него в случая не става въпрос за липса на контрол, а за различно виждане как следва да се чете законът. „Като позиция продължаваме да смятаме, че текстовете на чл. 25 и чл. 27 са структурирани така през годините, че да се получава преразпределение на гласовете в полза на правоимащите. Определени гласове, включени в общата сума за определяне на годишния размер на субсидията идват от партии и коалиции, които в последствие нямат право на субсидия и тези гласове се преразпределят“, каза още финансовият министър.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Момчето за поръчки на ШИШИ е нагло и нахално...

  • 001 Тихомир Томов 30.06.2019 14:08

    Въпреки , че е масон като Цацаров този хубавец е в списъка на ликвидаторите на България !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец

Малко ще поспрат да ви звънят телефоните

Малко ще поспрат да ви звънят телефоните и да ви търсят