Свързани новини

07.06.2019 09:36

Артекс съди Мариан Башур и Никола Вапцаров

Видян 1401 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Строителните фирми Артекс инженеринг и Артекс Златен век са предявили пред Софийския градски съд (СГС) искове срещу двама от основните организатори на протестите против строежа на небостъргача Златен век в столичния кв. Лозенец. Това съобщиха от пресслужбата на съда.


От дружествата, собственост на семейство Мирянови, претендират по 100 хил. лв. обезщетение от адвокат Никола Вапцаров и Мариан Башур. В исковите молби се посочва, че фирмите са претърпели неимуществени вреди от изказванията на Вапцаров и Башур.


Гражданските дела са образувани на 5 юни за непозволено увреждане по Закона за задълженията и договорите.


От Артекс твърдят, че Вапцаров и Башур са накърнили репутацията на строителната фирма чрез множество свои медийни изявления, с които са разпространили клеветнически и обидни твърдения. Казусът със Златен век доби публичност след разкритията около апартаментите, които представители на властта са си осигурявали от фирма Артекс на цени много по-ниски от пазарните. В момента строежът е спрян, въпреки че първоначално от ДНСК твърдяха, че документите на Артекс за Златен век са изрядни и, че това дали строителството му отговаря на закона, трябва да постанови съдът, съобщава Свободна Европа.


Башур обясни пред Mediapool, че той и Вапцаров разбрали за исковете от медиите. "Не сме получили нищо, но няма никакъв проблем. Ние заставаме зад всяка наша дума", каза той. И добави, че изказванията им са били само за изграждането на сградата "латен век, а не срещу фирмата Артекс, която е инвеститор в обекта.


"Така в съда ще можем да докажем тезата си, че разрешението за строеж на сградата е изтекло", каза Башур.


След разрастването на скандала, което доведе и до личната намеса на премиера Бойко Борисов, от строителния контрол намериха основание за замразявнето на строителството, което оправдаха с установени разминавания между проетка за строежа и изпълнението му. Същите основания по-рано не бяха констатирани от ДНСК, въпреки многобройните сигнали към дирекцията.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни

Приятелските чувства ще надделеят над любовните

Приятелските чувства ще надделеят над любовните и