Свързани новини

06.06.2019 16:41

Си: Имам скъпа и дълбока дружба с Путин, мненията ни напълно съвпадат

Видян 2223 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Китайският председател на Народната република Си Дзинпин декларира: „Много ми е скъпа дълбоката дружба с Путин. Отношенията ни достигнаха непознати в цялата история висоти”. Така той отвори беседата с руския президент по време на държавното си посещение в Москва – първата им среща от края на април и общо почти 30-та, откакто той е на върховния пост в Пекин – вече 6 години. Путин на свой ред го нарече „мой отдавнашен и скъп приятел”. Двамата се бяха декорирали с почти еднакви лилави връзки. Разбраха се за завършване на газопровода Силата на Сибир от Русия до Китай до края на годината, за строеж на нови АЕЦ от Росатом в Централната държава, похвалиха се, че китайците вече са туристи №1 в Русия, като през 2018 г. са наброявали повече от 1,5 млн.души. „Нашата оценка за световните събития съвпада”, информираха президентите. „Заедно ще защитаваме международното право”, декларира Си Дзинпин в очевидна демонстрация на антиамериканската коалиция на двете източни сили. Беше му направена специална екскурзия по Кремъл. Във втория ден от своята визита Си се отправи в родния на Путин Санкт Петербург, където е специален гост на икономическия форум. Другият държавен глава на него е българският Румен Радев. Сред присъстващите са световни лидери в бизнеса като шефа на най-голямата италианска банкова група Интеза, на френския енергохолдинг и много други.


Западните ръководители същия ден бяха на честване на 75-годишнината от т.нар. Д-Ден – старта на десанта в Нормандия, като този път, за разлика от други години, не е поканена Русия, която е част от спечелилия във Втората световна война съюз със САЩ и Великобритания. Франция се представя като страна – победител. Истината е, че тя е окупирана държава с нацистки марионетен режим на маршал Петен по същото време. Има нещо като партизанско движение, наречено Съпротива, чийто герой Генерал Дьо Гол неслучайно става президент на Франция след войната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв