Свързани новини

06.06.2019 17:34

Борисов за 2-ри път предложи 1 лв. субсидия

Видян 1920 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


2 седмици, след като обяви, че няма да има 1 лв. субсидия, понеже олигарси ще купят партиите, също както след референдума през 2016г., премиерът Бойко Борисов отново предложи сваляне на партийните субсидии. С надеждата от "бламиране" от съдружниците" във властта. Припомняме, че преди 3 г. идеята беше възпрепятствана от тогавашния коалиционен партньор Реформаторски блок. Сега вероятно при последващо гласуване проектозаконът може да бъде възпрепятстван от ОП и ДПС, с които в момента Борисов е в съюз.


"Вкарваме закон за 1 лев субсидия за партиите", заяви премиерът след среща в НС със своите депутати от ГЕРБ.  Законопроектът е бил внесен късно в сряда от МС, добави той. В него е записано, че влиза в сила от 1 юли 2019 г.  Освен това партиите, които са получавали надписани субсидии през последните 3 г. ще ги връщат.  Както 19' писа, това е противоправно: бг закон не може да има обратна сила. Бюджетната комисия в НС прие поправката с 10 гласа „за“. Депутатите от БСП отказаха да участват в гласуването на комисията.


Фиксирането на субсидиите в размер 1 лв. за глас в годишен размер, считано от 1 юли 2019 г. трябва да намали разходите по държавния бюджет и редуцираният разход на бюджета за второто полугодие ще бъде 1 460 402 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще си възвърнете вярата в хората

Ще си възвърнете вярата в хората, при това по някакъв