Свързани новини

06.06.2019 11:42

БСП: Намаляването на субсидиите на 1 лв. е кризисен пиар

Видян 1433 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Предложението за намаляване на субсидиите на 1 лв. е кризисен пиар на гърба на народа, парламента и държавния бюджет. Това каза пред журналисти в парламента народният представител от „БСП за България“ Крум Зарков, предаде Фокус.
На въпрос как ще коментира предложението на премиера Бойко Борисов за намаляване на партийните субсидии от 11 лв. на 1 лв., Зарков посочи, че това е жалко.


 „Жалко е на гърба на народа и на гърба на Народното събрание и държавния бюджет да се прави кризисен пиар. След като бяха хванати в грешка от прокуратурата за изчисляване на субсидиите, след унищожителния доклад на Еврокомисията, днес се прави ход, с който се цели да се отклони общественото внимание“, коментира той.


Зарков обясни, че въпросът е много сериозен.


„Начинът, по който се финансират партиите, и публичното финансиране е много сериозен въпрос и не е нормално да се внесе актуализация на бюджета сутринта, а след 2 часа да е насочена комисия – и така джаста-праста“, каза още Зарков и уточни, че подходът не е правилен.


„Ние ще обсъдим много внимателно това предложение, няма да оставим да ни пришпорват. Ще направим и нашите предложения. След като са решили да отворим за разговор държавния бюджет, това е добър повод да внесем нашите предложения както за ДДС ставките, така и за подкрепа на младите семейства. Нека този дебат да се състои, няма нищо лошо в него“, заяви Зарков.



Той посочи, че в събота БСП има Национален съвет, който ще се произнесе по въпроса за субсидиите. „Заявили сме готовност да върнем всички надзети пари. Стана ясно, че грешката е била в това как законът се изпълнява, а не как е написан. В този ред на мисли, те ако продължават така, днес може да предложат 1 лв. субсидия в закона, а после да я изчисляват на 3 лв., на 5 лв. или колкото решат. Затова нека да подходим сериозно, въпросът е важен“, каза Зарков.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева