Свързани новини

04.06.2019 17:46

3,64% скок на тока, 4,3% - на парното от 1 юли

Видян 1825 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) обсъди на открито заседание цените на тока и парното от 1 юли. В последните си доклади КЕВР предвижда поскъпване на тока средно с 3.5% за страната и на топлоенергията - с 4.5 на сто.

Регулаторът предлага електроенергията да поскъпне в Западна България с 3,64%, за Северна България - 3,38%, Югоизточна България - 3,06%.

КЕВР предлага парното в София да поскъпне с 4,3% от юли. В Габрово регулаторът предвижда 12,3% увеличение, въпреки дружеството там поиска 108% повишаване на парното.
В Разград цената на парното, която предлага КЕВР е най-голяма - 17,53%. В Пловдив предвижда 7,04%, в Плевен малко над 6%. В Бургас - 7,04%, във Враца и Велико Търново ще скочи с над 7%, ако се вземе окончателно решение за това в края на юни.

Според омбудсмана Мая Манолова покачване на цените е неосновано и несправедливо спрямо българските граждани като се има предвид, че последното увеличение беше през октомври миналата година. Оттогава цената на природния газ не се е увеличавала на международните пазари, така че основание за повишаване няма. Омбудсманът посочи още, че продължава да намалява произведеното и разпределеното количество топлоенергия, увеличават се загубите и намаляват ремонтите по инфраструктурата на топлоенергията.

Новите цени на парното и тока трябва да влязат в сила от 1 юли, а в края на този месец се очаква КЕВР да вземе окончателно решение.

"Ако се съобразим с енергийните дружества, парното и токът ще поскъпнат с над 50%". Това каза председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) доц. Иван Иванов пред журналисти след заседание на енергийния регулатор.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    В петък (7 юни, от 10.00 часа) организираме граждански протест пред Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) срещу увеличението на цената на тока, парното и топлата вода от 1 юли. В този ден и час в КЕВР започва обществено обсъждане за планираното увеличение на цената на тока (с 3,5 %) и за вдигането на цената на парното и топлата вода за цялата страна със средно 4,5 процента, като най-голямо е увеличението в Разград – 17,53%, Габрово – 12,53%, София – 4,3% … Споделяйте и разпространявайте тази новина, защото БНТ, БНР и медиите на властта няма да информират за предстоящия протест. КЕВР вдига цените! Да се вдигнем и ние! Велизар Енчев

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.