Свързани новини

04.06.2019 10:17

Зелените в Германия изпревариха консерваторите на Меркел, сочи проучване

Видян 1076 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Зелените са изпреварили консерваторите на канцлера Ангела Меркел, за да станат най-популярната партия в Германия, показва проучване на общественото мнение, публикувано в събота, докато коалиционните й партньори от Германската социалдемократическа партия паднаха до най-ниското си ниво.


Проучването, в което избирателите посочват кои партии биха подкрепили на национални избори, показаха, че Зелените са увеличили на 27% подкрепата си, една точка пред консервативния блок на Меркел ХДС / ХСС.


Зелените вече са с девет пункта по-напред от резултата си в проучване, проведено седмица преди изборите за европейски парламент, докато подкрепата за ХДС е намаляла с два.


 СДП, една от водещите лявоцентристки партии в Европа, спадна с 5 пункта до 12%, поставяйки я само на една точка пред крайно дясната Алтернатива за Германия. Про-бизнес Свободна демократическа партия стои на 8%.


Националното допитване се проведе от 27 до 31 май от Forsa от името на германските телевизионни оператори RTL и ntv.


Консерваторите на Меркел спечелиха европейските избори миналата седмица с 28,9% от гласовете, което е спад със седем пункта в сравнение с преди 5 години. Зелените получиха 20.5%  от гласовете, побеждавайки социалдемократите - с едва 15.8%.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.