Свързани новини

03.06.2019 14:10

Защо US газът иде през няколко посредници

Видян 3315 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"В тази корупционна среда дори и най-добрите новини имат "опашка". Полската ПигНиг купува американски ВПГ директно от Шениер. Нашата Булгаргаз купува газ на Шениер през холандска компания, после през гръцка компания и още един посредник?


За това потенциалната полза от по-ниските от регулираната цена у нас до 50-60 процента цени на природния газ на борсата в Холандия, при нас стигат с по-ниски цени от 10 процента.


Диверсификация по борисовски", пише енергийният експерт Илиян Василев.


Напомняме, че се очаква втечненият газ, който по количество представлява едва около 3% от потребностите на България, т.е. реално руският остава повече от доминиращ с над 90% от пазара в България, да мине по все още само проектираната и договорена газова връзка с Гърция. Тя обаче трябва и да заработи. Което едва ли ще стане възможно в скоро време.


А може и никога да не стане, както газовата връзка с Румъния, в която вложихме близо 50 млн. лв. – туристическият или спортният бюджет на държавата за 2 и половина години. Повече от 2 години по нея не е минал и един кубик синьо гориво от северната ни съседка.


Няма изгледи скоро да заработи и замисленият уж с цел диверсификация газов хъб Балкан, нищо че в него се наляха вече стотици милиони лева, тъй като е любима обществена поръчка и пиар повод за премиера Борисов.


Напомняме още, че при посещението му в Москва точно преди година лично президентът Путин го подсети, че няма следи нито от похарчените над 600 млн. евро за тръбите на неосъществения газопровод Южен поток на наша територия, нито от някаква свършена работа. Кремъл обеща, че няма да забрави и ще си търси парите от нашите властници.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Георги Котев 30.06.2019 14:08

    Истината за “евтиния” американски природен газ 2 (ВИДЕО) Публикувано на 03.06.2019 в България Заради повишения интерес към готвената нова огромна измама и кражба от страна на организираната престъпност спрямо всички нас реших да разширя значително и да осветя максимално фактите около предстоящото престъпление. Ще бъда максимално кратък, а за по-добър преглед и прочит на приложените материали кликайте с мишката върху съответните снимки. Макар агенция Блумбърг още да не го е показала на графиката си руската информационна агенция ИТАР-ТАСС току-що съобщи, че цената вече е паднала под 61 долара/барел. Усещате ли разликите в посоките на движението. За по-доброто разбиране на коварството ще ви помогнат разясненията на министър Теменужка Петкова от краткото (4:21 мин.) видео по-долу. Пак от него ще научите с колко ще поевтинее природния газ у нас от 1-ви юли, благодарение на “по-евтиния” внос от САЩ. В червената рамка на долната снимка виждате новина, която 1:1 покрива казаното на пресконференцията от долното видео. Разликата между тях е единствено времето от 21 денонощия или ТРИ седмици. Казано по-накратко измамата се е подготвяла отдавна и тя по никакъв начин не зависи от това, за което министърката говори във видеото, от прди осем месеца. Разликата между цената на петрола от горната снимка и тази във видеото е заради разликата от три дни между тях. Във видеото е от петък, 31-ви май, а актуалната е от днес. Приятно и умно гледане!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще