Свързани новини

03.06.2019 10:41

Тръмп: Брекзит без сделка и не плащайте пукнато евро на ЕС

Видян 1222 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Великобритания не трябва да плаща на ЕС, а да си тръгне без сделка. Следващият премиер да прати Найджъл Фарадж, когото много харесва и да преговаря в Брюксел, нареди на „братовчедите” в Лондон как да разцепят гордиевия възел на Брекзит американският президент Тръмп.


Той даде програмно интервю за Сънди Таймс преди държавното си посещение – най-високия ранг визита, поради което Тереза Мей остана министър-председател на Острова и тази седмица. Преди това, отново във вестник на подкрепящия го на американски терен медиен магнат Рупърт Мърдок – Сън, Тръмп каза, че неин наследник трябва да бъде Борис Джонсън. Повтори го и пред по-авторитетния Сънди Таймс на същия собственик и негов събрат милиардер.


Напомняме, че тази безпрецедентна намеса в британската политика, каквато поне публично САЩ до момента не са си позволявали, се отнася не само до вътрешните й, но и до международните й измерения. От Брюксел обаче си траят по темата, въпреки че ЕС очаква нещо като 50 млрд. евро – според различните източници от 39 млрд. до 70 млрд. от Брекзит. Според Тръмп, ставало въпрос за 50 млрд.долара, които той не би платил, както категорично се изказа.


Кметът на Лондон Садик Кхан не си затрая и сравни Тръмп с „фашистите от 20-и век”. В остра реакция и епископът на Ливерпул определи политиката на американския президент и изказаните му мнения с думите „отровни и опасни”. А Гардиън се възмути, че кралското семейство ще „прислужва” на госта, като участието е определено от най-влиятелния всекидневник на Острова като „екстра”, сиреч „добавка” към приятното му изкарване. Самото посещение е характеризирано като „победна обиколка” на Тръмп.


В навечерието на визитата, САЩ се обърнаха с оферта, точно обратната на обещаваната поради закупуване на руска военна техника търговска война, към Индия, чието взаимно влияние с Великобритания е огромно от имперски времена . Но в момента е подчертано заради значителното замогване на огромната азиатска държава и инвестициите й на Албиона.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

риби

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик

Това е ден за творческа изява и емоционален изблик.