Свързани новини

03.06.2019 10:06

Радев: Свободата е битка, позиция и отговорност

Видян 705 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Нашето време няма да роди Ботев, но вярвам, че мнозинството от нас носи в себе си част от духа му и ще отхвърли конформизма”, заяви във Враца президентът Румен Радев. Той участва в отбелязването на Деня на загиналите за свободата и независимостта на България.


„Да се говори за Ботев е трудно, защото той е казал всичко за нас. Дори и най-болезненото: „свестните у нас считат за луди“. Но Ботев е прогласил и безсмъртието на героите, на падналите в бой за свобода. И го е доказал със съдбата си. Затова и днес се прекланяме пред паметника на поета”, посочи Радев в словото си.


 „Днес почитаме Ботев и падналите за нашата свобода. Правим го от сърце. Правим го по традиция. Но свободата не е традиция. Свободата е битка, позиция, отговорност,често и саможертва. Героичните, жертвени поколения извоюват свободата, щастливите поколения я наследяват, слабите поколения я разпиляват”, каза президентът.


„Ние сме в дълг към онези безсребреници, които изгладуваха и изстрадаха мечтите си за достойна и независима България. Онези немили-недраги, които гниеха по зандани или в емиграция, отхвърлени често и от своите, но сгрявани от блянове за свободата. В дълг сме и към себе си, защото и днес често избираме пътя на емиграцията – независимо дали далеч от родината, или вътре в себе си, смутени от недъзите на днешна България”, подчерта Радев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката


Днес ще имате огромна нужда да смените обстановката, а