Свързани новини

01.06.2019 16:46

Нова гони разследващите си журналисти с прекратяване на договори

Видян 6319 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.5000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Новото ръководство на Нова телевизия е поставило пред избор трима от разследващите си журналисти – Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Марин Николов.
В петък тримата са били извикани на разговор, на който са им предложили смяна на трудовите взаимоотношения. Това по същество означава, че се прекратяват трудовите им договори и им предлагат да работят като „свободни електрони“ – да произвеждат продукция, която после да предлагат на телевизията.
Тълкуванието на ръководството на това решение било, че така им се дава пълна свобода и независимост. (Естествено, това предполага и свободата на ръководството да приема или не предложените разследвания). Предложен им бил проект на договор, в който липсвало каквато и да било конкретика, като единственото, което се подчеравало, е че при готовност за преговори предложението ще бъде конкретизирано. По-късно тази среща е била оповестена на оперативка.
„Разбрахме, че им предлагат да са нещо като фрийлансъри. Което по мое тълкуване означава, че по време на разследване никой не стои зад гърба им. Тоест, ако някой те удари, защото го снимаш, няма да е ударил журналист от Нова телевизия, а някой си, който си прави собствено разследване.”,каза пред Клуб Z журналист, присъствал на оперативката.
Пред сайта Миролюба Бенатова заяви: „Предложиха ни нов вид трудови взаимоотношения. Няма да коментирам, докато не реша ще ги приема или не“.
Подобна беше реакцията и на Марин Николов: „Да, действително ни предложиха нови договори. Разговорът ме изненада, трябваше да съм в отпуск, специално за това отидох, от днес съм в отпуск и ще обмисля предложението, когато се върна на работа“.



 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.