Свързани новини

01.06.2019 10:06

Цецо: Ще критикувам ГЕРБ

Видян 3058 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Усещам, че нямам доверието, което съм имал досега“, заяви пред  bTV Цветан Цветанов по повод на оставката си от всички ръководни постове в ГЕРБ. На въпроса дали ще създава нова партия, той отговори, че всичко ще зависи как се развива партията и дали ще се занимава с политика като редови член. 

Той разказа, че след дълго размишление и разговор с жена си отишъл при Борисов с две предложения – всичко да се запази, както си е, „за да гарантираме успеха на следващите избори”, или да си тръгне. Борисов обаче му предложил трети вариант – да остане в партията без контакти и изяви, като редови член. „Това редно ли е, нормално ли е за човек, който през всичките 13 години е работил за структурирането на партия ГЕРБ?!”, запита бившият втори в ГЕРБ.

„За мен вариантите са само два: или работим както сме работили досега, или си тръгвам”, посочи бившият втори човек в ГЕРБ. Припомняме, че голяма част от партийните лидери структури на ГЕРБ в страната се състоят от хора на Цветанов и на местно ниво той има сериозно влияние. 

По думите му други политически сили вече са му предложили членство при тях.

 „Имам 3-4 предложения вече, които ще обсъдя със съпругата си. Има и политическо предложение да отида при тях. Каракачанов, Симеонов, Карадайъ, колеги от БСП и Марешки ми  се обадиха след оттеглянето ми”, обяви Цветанов.

След като обяви, че засега остава в ГЕРБ, Цветанов намекна, че може да се превърне вътрешнопартийна опозиция. „Аз също имам права, но лоша дума за Борисов няма да кажа. Но аз мога да коментирам политически решения, които са грешни. Аз съм редови член на партията и мога да критикувам такива решения”, подчерта той. 

На въпрос за конкретни грешки, Цветанов каза: „Аз съм бил винаги за евроатлантическата позиция на страната и за това да бъдем винаги солидарни към партиите и държавите, които споделят тези ценности”. От думите му се разбира, че с действията на премиера се разминават с с евроатлантическите принципи. Важно послание за САЩ и ЕС. Напомняме, че еврокомисарят ни Габриел и кандидатът на ЕНП за европремиер Вебер са близки на Цветанов.

 Първият председател на партията на властта се усъмни дали ГЕРБ и Борисов трябва да се припокриват. „На кого обаче е ГЕРБ на 1 юни 2019 г.? Всяка една партия, независимо дали е ГЕРБ или друга, е на всички структури, членове, симпатизанти. Една партия не може един човек да я управлява”, каза Цветанов.

На въпрос какво мисли за репликата на премиера, че е му преувеличена ролята,  Цветанов отговори, че много пъти Борисов е казвал много реплики, а той не е  човек с его, което ще бъде наранено. „Може би ролята ми не е била чак толкова голяма, каквато е оценката на премиера“, допълни бившият втори човек в ГЕРБ.

По думите му нищо от казаното от Борисов не го е наранило. „Това е неговото поведение и неговата оценка и аз ще се съобразя с нея.  Хората ще дадат оценка, не Борисов, аз няма да коментирам думите му.  Гордея се, че познавам Веско Маринов“, обясни още Цветанов по повод на репликите на премиера. Той отрече да „държи“ с нещо Борисов. 

 Коментира и темата с новия си апартамент, който отприщи имотните скандали във властта и, в крайна сметка, доведе до обрата в политическата му кариера. „Аз съм с най-скъпата цена (в сградата ), тя не е под 1100 евро”, разказа Цветанов. И уточни, че в момента няма друга собственост с жена си. Познавал сем. Мирянови няколко месеца преди сделката с фирмата им и не е прокарвал законодателство в помощ на Артекс.




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в Симитли

Мъж загина при трудова злополука в ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

рак

Интуицията ви ще бъде особено силна днес

Интуицията ви ще бъде особено силна днес, което ще ви