Свързани новини

31.05.2019 14:45

СЗО: Пристрастяването към компютърни игри официално е болест

Видян 859 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пристрастяването към компютърни и видео игри официално е класифицирано като болест. Това стана ясно от изявление на Световната здравна организация (СЗО), съобщи бТВ.


Организацията е добавила манията по компютърни игри в списъка си за статистическа класификация на здравните проблеми в цял свят. Той ще е в сила от януари 2020 г.


Там модерната болест е описана като “повтарящ се модел на действия, свързани с компютърни игри, който има превес над други житейски интереси”.


Новата класификация на манията по компютърните игри не трябва да ви плаши – от СЗО поясняват, че това е състояние, което се появява и изчезва. По-сериозни прояви на разстройството са редки, като типични симптоми за тях са отказване на храна и сън за сметка на компютърни игри, както и отлагане на текущи задължения, за повече от една година.


Срещу новата класификация вече има отпор – много организации и лобистки групи изтъкват предимствата на компютърните игри, като терапевтичните им свойства и развиването на въображението и логичната мисъл.


“Световната гейминг индустрия, която има представители в Европа, Съединените щати, Австралия, Нова Зеландия, Южна Корея, Южна Африка и Бразилия, призовава Световната здравна организация да преразгледа решението си за вкарването на пристрастяването към компютърни игри в списъка със заболявания. СЗО са уважавана организация и нейните препоръки, базирани на независими експерти, трябва да се спазват. Към този момент няма достатъчно данни, които да подкрепят включването му в списъка”, коментираха от “Ентъртейнмънт софтуер асосиейшън”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни