Свързани новини

30.05.2019 16:05

109 бона глоба за Графа и спорове за новата добавка пред пейката на Славейкови

Видян 1417 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-обсъжданата тема в София отново е ремонтът на централната зона на ул. Граф Игнатиев. Кметът Фандъкова отбеляза неравните фуги по Графа, на градинката при църквата Свети Седмочисленици и на площад Славейков, недобре оформената настилка, както и некачественото озеленяване като причини за глоби от 109 000 лв., наложени от нея по проекта, предава Дарик.


В същото време на пиацата на книгите се завърна доставената обратно пейка с фигурите на Петко и Пенчо Славейкови, която беше любимо място за снимки и отмора не само на туристите, които са все повече в милионния град, но и на софиянците. Към скамейката вече има допълнение – метално подобие на сенките на двамата легендарни литератори и на някаква въображаема трета фигура – алюзия за онзи, който се е сврял до тях, за да си почине или да си направи селфи. Нещото е положено пред пейката на Славейкови върху новата настилка на площада.


Поредната приумица, наподобяваща изкуство в публичната среда, обаче предизвика сериозни дискусии, особено в социалните мрежи, където се сдоби с прозвището „Локвата”, на каквато всъщност творението доста наподобява.


Това е ново народно творчество, след като хората кръстиха Перки от акули, несполучливите ограничители за преминаване през трамвайните линии, които доведоха и до инциденти с няколко от минувачите, които се нараниха на тях. Кметът обеща в най-скоро време да бъдат заменени с по-нормални недобре измислените ограждащи трасето блокове.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

стрелец