Свързани новини

30.05.2019 15:33

Над 18 млн.лв. борчове има БНТ, разкри С. Диков

Видян 4392 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Първата промяна в БНТ, която забелязах за 20 години отсъствие от Сан Стефано 29 при посещението си там е, че са разменили местата на мъжката и на женската тоалетна, посочва кандидатът за нов шеф на държавната телевизия Сашо Диков пред 19 минути. Състоянието на медията е шокиращо, смята легендата. Достъпът му е осигурен от и.д. шефа Емил Кошлуков. Само финансовите задължения в момента, според информация, която е публична, са в размер на 18 милиона лева, но според синдикатите в телевизията - всъщност са доста повече. Още по-страшното е, че липсва всякаква отчетност за конкретни харчове, като например:


Колко от 19-те милиона за външни услуги и чужди продукции гълта Стани богат – според неофициална информация предаването излиза над 4 млн. лв. годишно на де факто фалиралата БНТ– грижливо пазена тайна е, а възвръщаемостта е нищожна?


Колко пари са стрували само двата от много повече задължения по закон да бъдат произведени филма – например оценения от кинокритика Люба Кулезич като плачевен опит на Георги Господинов 8 минути и половина – грижливо пазена тайна нищо че се хвърлят в пещта парите на данъкоплатеца?


Как и защо не са договорени с БТК и с държавата – финансовия министър Горанов, борчовете за разпръскване на сигнала на БНТ от частната компания и защо по този начин обществената медия е поставена в зависимост от интересите на бизнеса?


Защо БНТ не може да напълни с реклама дори само 5-те минути в праймтайма, които й е определил законът?


Според Диков няма как човек да не се потресе от факта, че пазарният дял на всичките 4 канала на БНТ е около 1 процент, като БНТ 2 и БНТ 4 „не ги лови рейтинг”. И наистина, от години БНТ успява да вкара в месечните и годишните тв Топ 50 само по някой мач, което определено не е нейна заслуга, както сочат безпристрастните рейтинги.


Според опитния тв кадър от старата школа на БНТ още от „златния век” на Славков, основната причина за това е слугинаж. Той даде ярък пример в предаването на Кулезич в Евроком: в една емисия По света и у нас се отразяват протести в Сърбия, Албания и къде ли не, само не и протест същия ден пред Министерския съвет в центъра на София.


Напомняме, че Сашо Диков е единственият досега анонсиран кандидат за шеф на БНТ, въпреки че броени дни остават до края на срока за приемане на документи.


Кои други се очакват:


Емил Кошлуков, но НЕ Е ЯСНО ИМА ЛИ ТОЙ МАГИСТЪРСКА ДИПЛОМА, ОТКЪДЕ И ОТКОГА Е, АКО Е НАЛИЧНА, И НУЖНИЯ 5-ГОДИШЕН ТРУДОВ СТАЖ, КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ДОКАЖЕ С ДОГОВОРИ ЗА УПРАВЛЕНИЕ ПО КОДЕКСА НА ТРУДА


Силва Зурлева, след отпадането й от Нова, която управляваше 19 години


Валя Ахчиева, чието предаване Открито беше  свалено от предишното ръководство, въпреки че впоследствие се доказа, че изнесените факти и данни са 100-процентова истина


Изборът ще стане ясен през юли, в сезона на отпуските, за да няма голям шум. Напомняме, че до конкурса се стигна, след като досегашният шеф на БНТ Коко Каменаров получи наказателна присъда - новина, съобщена първо от 19'. Присъдата бе потвърдена и на втора инстанция.


След като няколко видни тв кадри като шефката на новините и екс ген.дир. Уляна Пръмова, Василена Матакева и други са отказали на СЕМ да бъдат и.д., на поста застана програмният директор на БНТ 1 Емил Кошлуков.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    ....и защо диков иска да е директор там при толкова проблеми?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Добър момент да откриете нужната ви информация

Добър момент да откриете нужната ви информация. Ще