Свързани новини

29.05.2019 17:15

Провокация срещу Сърбия, Босна и Русия в Косово с 11 ранени

Видян 2378 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ден, след като президентът Вучич в парламентарна реч обяви, че Косово не е на Белград, територията е загубена и на практика няма как да се върне, в непризнатата от 5 членове на ЕС квазидържава провокация срещу Сърбия, Босна и Русия завърши с двама ранени по информация на турската държавна ТРТ. Ройтерс информира, че след арестите на 23 души, сред които работещ за ООН руснак, което е нарушение на всички международни правила, харти, споразумения и закони, при това от тайните служби на Косово, след засипването на протестиращи със сълзотворен газ, в отговор на действията на Прищина сръбската войска е вдигната под пълна бойна готовност.


Световната агенция, която избягва да нарича територията, населена с албанско мнозинство държава, а я обозначава като „бивша сръбска провинция”, отбелязва, че 90% от населението в Северно Косово, където се случва инцидентът, е населено със сърби, „желаещи да бъдат част от своята родина, не на независима друга страна”.


За по-голям ефект на акцията, силоваците в Косово са влезли с бронирани машини в населената със сръби Митровица, открит е огън по невъоръжени сърби, като Ройтерс цитира думите на президента Вучич, че това е „бойна аларма за защита на хората, ако напрежението нараства”. „Ние сме за мир и стабилност, но сме напълно готови да защитим своите хора и при най-малък повод”, допълва държавният глава в Белград.


Агенцията предупреждава, че всяко сръбско навлизане в Косово ще породи реакция от НАТО, коетио има мироопазващи сили там. Ройтерс посочва, че 5 полицаи и 6 цивилни са наранени в сблъсъци.


След протест на мисията на ООН в Косово за задържането от местните сили за сигурност на двама представители на световната организация, те впоследствие бяха пуснати. Единият се оказа руснак, откаран в болница с наранявания на главата и лицето. Русия решително протестира.


В комично обръщение Хашим Тачи, който е глава на Косово, а в миналото е описван в световните медии за криминални деяния, заяви: „Закононалагащите институции се нуждаят от максимална подкрепа от цялото общество в безкомпромисната битка срещу организираната престъпност и корупцията на цялата територия на Република Косово”, цитиран от АП. С това наля допълнително масло в огъня на конфликта, който е международен с ангажирането на 4 страни.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв