Свързани новини

29.05.2019 09:47

100-годишна германка стана общински съветник

Видян 969 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 26 май в някои германски провинции се проведоха местни избори. Така в общинския съвет на град Кирххаймболанден в Райнланд-Пфалц за съветничка бе избрана 100-годишната бивша учителка Лизел Хайзе, съобщи "Дойче веле".


За нея са гласували 911 избиратели и заедно с още един съветник влиза в Общинския съвет от гражданската инициатива "Ние сме за Кибо" (съкращение на Кирххаймболанден). Градчето има 7800 жители. Хайзе решила да се включи в политиката, за да бъде открит басейнът, който не работи от много години. В кампанията си тя агитирала, като нарекла басейна "еликсир на младостта" за самата нея, а за много млади жители на градчето - един вид втора "детска стая", пише Сега.


Преди 80 години член на Общинския съвет е бил баща й. През 1938 г. той осъдил разрушаването на местната синагога, заради което прекарал седмица в ареста и само по чудо, благодарение на приятелски усилия, не е попаднал в концлагер. Самата Лизел се отнася скептично към традиционните политически партии. Симпатия изпитва само към бившия канцлер на Германия социалдемократа Хелмут Шмид (1918 - 2015).



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

овен

Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Преди обяд е най-добре да не се мяркате пред много хора,