Свързани новини

28.05.2019 15:05

Как мандатът на Лили аха да катурне кабинета?

Видян 8721 пъти | Коментари 6
Гласували 5 рейтинг: 4.8000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ожесточена схватка между ГЕРБ и ВМРО се проведе от понеделник вечер до вторник по обед, а причината за нея е, че управляващата партия подцени и двамата си останали коалиционни партньори.


Първо не оцени 30-годишния стаж в политиката на Александър Йорданов и не се постара Лиляна Павлова да набере повече преференции от него, за да го измести в листата на генералската партия.


После не си даде сметка и за огромния опит на вицепремиера Красимир Каракачанов, в чиято листа бе сложен на избираема позиция консерваторът Шкварек от кръга, излъчил и екоминистъра от квотата на ВМРО Нено Димов, но патриотите дадоха повече преференции на режисьора Андрей Слабаков и изместиха чуждото за тях тяло.


Така се стигна до битката премиерската фаворитка Лиляна Павлова да бъде вкарана зорлем в европарламента като 7-и мандат на ГЕРБ, вместо 1-ия от 2-та на ВМРО. Каракачанов атакува първи и лично даде интервю в официоза 24 часа, за да подчертае кой е вторият му евродепутат. Реакцията на ГЕРБ се оказа закъсняла и въпреки подвеждането на медиите, ВМРО в 1 и половина по обед категорично заяви, че вкарва и Джамбазки, и Слабаков.


Пред риска от разпадане на кабинета, крепен само от Каракачанов (и ДПС, чиято опора обаче e твърде хлъзгава), ГЕРБ отново унизи Павлова. Веднъж обявена за министър на регионалното развитие и вицепремиер в това правителство, уж заради някакви прескъпи чанти, която няма официални доходи да притежава, Лили беше низвергната до министър по европредседателството с ограничен мандат. Който, въпреки 6-месечния си ненужен екстеншън – нови милиони за сметка на данъкоплатците, приключи безславно за ЧНГ. Тя се върна в НС като редова депутатка. И там ще чака евентуално Мария Габриел да стане отново комисар през октомври, за да заеме нейното място в Европарламента. ЦИК обяви в 18 ч. във вторник, че вероятно в сряда вечер ще има разпределение на мандати по партии, а вероятно в петък -кои ще са евродепутатите ни. Напомняме, че само 26% - 1,7 млн.души, гласуваха на вота в неделя. А ако бяха всички над 6 млн.?! А, Мишо Константинов, "експерте"?


Крайната сметка е – вместо 7 евродепутати – 6 в листата си плюс 1 консерватор в чужда, ГЕРБ ще има 5 – точно, колкото и БСП. Което убива всяка мисъл за победа или по-оптимистично: може да се нарече пирова победа. На управление с подкрепа от 500 000 гласоподаватели – 9% от всички у нас.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 006 Стефан Ненчовски 30.06.2019 14:08

    5,88 е прага за евровота и сега малко математика , за да има 7 мандат Герб трябва да имат минимум 35.3%,е а сега ми обяснете всички тези писания за 7 ми мандат. Благодаря

  • 005 Annoy 30.06.2019 14:08

    Спрямо изборите през 2017 г. сега ГЕРБ губи над 620 хил. гласа. А спрямо евроизборите през 2014 г. - над 120 хил. гласа загуба. Единствено БСП повиши брой гласували и брой евродепутати.

  • 004 Anonimen 30.06.2019 14:08

    БСП падна от герб заради плазмодия сергей.

  • 003 Anonimen 30.06.2019 14:08

    4 дена кво толкоз броят, ве? Имаше и машини. Ама докато нагласят процентите....Оня раздаде едни милиони, вдигна тока и избяга на пунтата си марина.... после да са прай пак на ни лук ял, ни лук мирисал. Винаги прави така. Когато ненадейно му се наложи посещение някъде, бъдете нащрек! Тука метресите МУ ще правят нещо... не за Народа.

  • 002 до Стефан Ненчовски 30.06.2019 14:08

    Всички действителни гласове, които са дадени за партии или независими кандидати и не са надхвърлили прага, се разпределят между партиите, които са минали прага, съобразно получените от тях резултати. В противен случай няма как да изпратим 17 депутати, нали се сещаш?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв