Свързани новини

28.05.2019 10:05

Съдебен спор затвори кината Арена

Видян 2782 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Уведомяваме ви, че от днес - 23 май, киносалоните в кината "Арена Младост София" и "Арена Запад София" временно спират работа. Прекъсването се налага във връзка с настъпването на правни обстоятелства, които се нуждаят от време за разрешаване". Тази обява може да бъде прочетена на сайта на двата киносалона.


По информация на "Капитал" става дума за спор между американската инвестиционна компания Apollo Global Management и дружества около създателя на веригата кина Стефан Минчев.


Минчев не е обслужвал редовно заемите си на обща стойност 30 млн. евро към ОББ и Пощенска банка и двете финансови институции през миналата година са продали обезпеченията на Apollo. В сумата са включени както главниците по задълженията към двете банки и лизинговите им компании, така и свързаните с тях лихви и неустойки за забавени плащания. Междувременно с поредица прехвърляния, фалити и апортиране на терени и сгради активите се отдалечават от длъжника и кредитора. Заради празноти в законодателството кредиторите макар да имат тежест върху актива, реално нямат право да участват във фалита на последното по веригата дружество, се пояснява в публикацията.


Двете страни в спора са се въздържали от коментар.


От обявата в сайта на веригата се разбира, че кината в "България мол" и в The Mall работят.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

към хороскоп хороскоп