Свързани новини

27.05.2019 11:10

Радев: Свикнах да ме "пакетират", но това няма как да се получи

Видян 1704 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Свикнах да ме "пакетират", ако не в партия, то в идеология, но това няма как да се получи. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев относно изказването на водача на листата на ГЕРБ и СДС Мария Габриел, че държавният глава е бил невидим участник в изборите за Европейския парламент, предаде Фокус.

„Аз вече свикнах да ме "пакетират", ако не в партия, то в идеология, ако не в идеология, то е нещо друго. Няма как да се получи, защото вие много добре знаете, че моите критики към управлението не са от вчера, не са обвързани с никаква партия, нито с никаква предизборна кампания. Моите критики са систематични, така както са систематични корупцията и беззаконието, които пораждат точно такъв стил на управление“, добави той.

Ниската избирателна активност на европейските избори не е само шамар за политическата класа, но и повод да се замислим защо в демократична Европа тя е два пъти по-голяма, смята президентът.

„Искам да поздравя победителите. Успехът за ВМРО и най-големият успех според мен за „Демократична България. Две неща искам да подчертая в тези избори – рекордно ниската избирателна активност. Тя според мен не е шамар за политическата класа от огромното мнозинство, тя е повод много сериозно да се замислим, защото демократична Европа има почти два пъти по-голяма активност. Това показва, че ние продължаваме да се отдалечаваме от Европа, не само като качество на живот и управление, но и като динамика и пълноценност на протичащите в останалите европейски държави процеси“, посочи той. „Аз призовавам всички партии да направят един много добър анализ не само за своите програми, платформи и послания, но и какво реално се случва в България и как наистина ние ще догонваме Европа. Не само като някакви темпове, ние трябва да се обърнем най-сетне, векторът да съвпада с държавите на Европа“, добави държавният глава.
„Все по-отчетливо го забелязвам политици, анализатори и коментатори да казват, виждате ли тези избори могат да бъдат индулгенция за корупционните скандали. Това е погазване на правовата държава, изборите са политически акт. Те не могат да заместят прокуратурата и съда. Не могат да опростят грабителство и престъпление“, коментира Румен Радев.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

риби

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни дейности

Ще се наложи да се занимаете и с не толкова приятни