Свързани новини

27.05.2019 09:27

Варна светкавично срина къщата, "срутила" булеварда за 46 млн. лв./км.

Видян 1420 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Администрацията на варненския район Одесос се организира светкавично и прати багер, който срина къщата, която бе посочена за най-вероятната причина за свлачището, засипало струващия 140 млн. лева бул. Васил Левски в четвъртък.


Неин собственик е възрастно семейство, чийто син и снаха са на гурбет в Германия. "Живущите в къщата са отказали да бъдат настанени в общинско жилище. Те са били предупредени и почти са изнесли покъщнината си", заяви кметът на район Одесос Георги Недев. Предупредени са и обитателите на останалите 20 незаконни къщи по ската в ромската махала "Максуда", които също ще бъдат съборени от багерите.


Това се случва, въпреки че има съдебно дело по въпроса и дори съдебно решение да не се предприемат действия, докато то не приключи.


"Има съдебни процедури, които сме длъжни да спазваме. Заповедта на кмета за събарянето на тази постройка беше издадена през март 2018 г. Тя беше обжалвана пред Административния съд и бе потвърден актът на кмета. Последва обжалване и пред Върховния административен съд в началото на януари тази година. Делото е насрочено за 2020 г. Сезирахме Административния съд и поискахме предварително изпълнение на тази заповед. На 21 май бяхме уведомени, че такова не е допуснато. Входирахме дори жалба, а след това настъпиха събитията", обясни зам.-кметът Пламена Маринова.


Булевардът Васил Левски бе пуснат в експлоатация от премиера Бойко Борисов напълно незаконно без необходимия акт 16. Официална цена на проекта не е съобщавана, но според източници на 19’ той струва около 140 млн. лв., 3/4 от които даде държавата. След първия проливен дъжд обаче се отвори трап по едно от надлезните кръстовища и пръстта засипа трасето на артерията отдолу. На следващия ден се свлече земна маса върху самия булевард.


Напомняме, че поръчката за ремонт на въпросното шосе, прочуло се с елипсовидното си кръгово и с минаването си през трибуната на стадион е била възложена на близката до властта фирма Хидростой. Тя е на ДПС и ГЕРБ , чийто общински съветник я оглавява.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв