26.05.2019 08:15

7 политици искат да наследят Тереза Мей

Видян 1435 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Седем политици от Консервативната партия вече се кандидатираха да наследят британския премиер Тереза Мей, съобщава Нюз.бг. като се позовава на АП. Мей обяви, че ще се оттегли от поста си на 7 юни, но ще продължи да бъде премиер докато тече надпреварата за мястото й. Очаква се наследникът й да стане ясен в края на юли.

Намерението си да участват в надпреварата обявиха бившият външен министър Борис Джонсън, външният министър Джереми Хънт, министърът на международното развитие Рори Стюарт, министърът на здравеопазването Мат Ханкок, бившата министърка на труда Естер Маквей.

Към тях се присъедини бившият министър за Брекзит Доминик Рааб, който вчера обеща, че ще се бори за по-справедлива сделка. "Успешното изпълнение на Брекзит ще изисква фокусиране, дисциплина и решителност. Като бивш адвокат във Форин офис и министър за Brexit, аз имам необходимия опит", написа Рааб в статия за в. "Мейл он сънди", съобщи Нова ТВ.

Седма в списъка е Андреа Ледсъм, бивш лидер на Камарата на общините (представител на правителството в долната камара на парламента), която обяви амбициите си на страниците на "Сънди таймс". Тя заяви, че притежава "опит и увереност в собствените сили", за да поведе страната към по-светло бъдеще, като обеща, че ако тя заеме премиерския пост, Великобритания ще напусне ЕС през октомври при всички случаи - със сделка или без.

Засега за несъмнен фаворит в надпреварата се смята Борис Джонсън, но според британските медии негов конкурент ще бъде министърът на околната среда Майкъл Гоув, който се очаква да обяви официално кандидатурата си тази вечер, допълва Нова ТВ.
"Сънди таймс" и "Сънди телеграф" съобщават, че Гоув вече е уведомил депутатите консерватори, че смята себе си за оптималната фигура, способна да попречи на победа на лейбъристите на общите избори и да не позволи на лидера им Джереми Корбин да заеме премиерския пост. Така Гоув може за втори път да се опита да застане на пътя на Борис Джонсън в борбата за лидерството, както непосредствено след референдума през 2016 г., когато Джонсън пак се смяташе за фаворит, но се отказа по неясни и досега причини.


Източник:Сега



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Завръщането на Петя Пеева

ЗаПлетени истории: Завръщането на Петя Пеева

Плетените дрехи са хит в световните ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!