Свързани новини

24.05.2019 07:05

ВМРО: БНТ спря предизборен клип на Джамбазки с безумни аргументи

Видян 1186 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От ВМРО сигнализират за прилагане на цензура спрямо тяхната кампания и то с безумни аргументи.


Това е тенденциозно отношение и демонстрация на незачитане на законите на държавата от медия, която се издържа от средствата на данъкоплатците, категорични са войводите.


"Съгласно споразумение с БНТ ВМРО има право на безплатно еднократно излъчване на клип до 40 сек. в последния ден от кампанията - 24.05.2019 г., излъчен по реда на жребия на ЦИК. Това задължение от страна на "Телевизията - майка" няма да бъде изпълнено спрямо партия, която по всички социологически данни е трета или четвърта политическа сила на Евроизбори 2019.


Причините: Клипът не давал ясна заявка за коя политическа сила агитира! Клип, който е минал през юридическите отдели на ВМРО, БТВ, Нова ТВ, Канал 3, България 24, България ОН ЕР, ТВ Европа и още десетки сайтове и онлайн платформи, а и се излъчва вече от месец, не е комфортен за телевизията, която се издържа от българските избиратели.


Според несъстоятелните тезиси на юридическия отдел на БНТ в заставката има логата на подкрепящите листата политически формации, които не са регистрирани за участие в ЦИК. Така е, действително не са, но това не им забранява да участват в предизборна агитация като активни участници, а и нещо повече - ВМРО и формациите са подписали споразумения помежду си, чрез които са поели ангажименти за съвместна работа и партньорство в хода на кампанията.


И въпреки ясното гласово послание "За ВМРО - БНД с номер 3 в бюлетината", както и логото на ВМРО, а и логото на кампанията - българската шевица, номерът, под който се явява партията в интегралната бюлетина, който е избран след жребий на ЦИК (Реш. № 122-ЕП/10.04.2019 г.) и т.н., единствено и само Българската национална телевизия отказва излъчването на този клип.


Това за нас е проява на висша форма на наглост и юридически цинизъм. И питаме как юристите на БНТ четат законите на държавата - по поръчка или "по тяхна преценка", както те самите ни заявиха. И всъщност тук държим да подчертаем, че за нас не е водещ нашият казус и еднократното, макар и гарантирано от споразумението излъчване. Това е политическа сегрегация.


Ние от ВМРО - БНД питаме кой и защо се изплаши от нас и от Ангел Джамбазки, че донесе от "9 дола вода", за да не пусне дори еднократно в ефира на БНТ клип на партия, която е в топ 4 за българските избиратели, които плащат заплатите, включително и на юридическия отдел на въпросната телевизия.


Пуснахме сигнали и до ЦИК, и до СЕМ. Надяваме се на реална и адекватна реакция от двата водещи органа", съобщават от ВМРО.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог

Погрижете се и за собствения си просперитет

Погрижете се и за собствения си просперитет. Денят е