Свързани новини

23.05.2019 13:31

Борисов: Аз ще направя магистралата от двете страни на Кресна

Видян 2116 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Аз ще направя магистралата от двете страни на Кресна. После който иска да дава няколко милиарда, през дефилето да я качи горе по върховете на планината. Нали така искат? Има много мераклии за власт, нека съберат няколко милиарда и да го направят! Аз не мога да я кача магистралата на върха", каза премиерът Бойко Борисов за строежа на лот 3.2 от АМ "Струма" през Кресненското дефиле, за който продължава да има спорове откъде да мине, предаде 24 часа.


Борисов бе заедно с министрите Томислав Дончев, Владислав Горанов и зам.-министър Николай Нанков на новопостроения участък от 6,5 км, който бе отворен предсрочно преди празниците и летния сезон с цел облекчаване на трафика през Благоевград.


"Ние даваме разумен проект за дефилето. Ако не се приема, ще си караме по магистрала от двете страни, а в дефилето ще си влезем по старото трасе. Оставам на вас вие да говорите с хората, защото това са нашите пари. Да, има съоръжения, има мостове за по 3-4 млрд. в света. Може да я направим да виси на въжета, има всякакви решения, но струват огромни пари", допълни Борисов и попита дали тези няколко милиарда да се дадат за отсечката от 14 км или да има магистрала от Видин до София, "за да може от Солун, като минеш по "Струма", да стигнеш до Видин".


Допълни, че иска де се вдигат на заплатите на учители, военни, полицаи, лекари и др., за което също трябват пари.


Посочи, че на новия участък са направени много подпорни стени, за да се спрат свлачищата. "Милиони тонове бетон са излети. Виждате мостовете какви са - огромни съоръжения. Това струва много пари. Не сме се отказали от лота през дефилето. Ние сме дали проекта. До месец ще се отворят офертите, тогава ще говорим, сигурно пак ще има протести. Разумно е да седнат еколози, инженери да се разберат и се надявам разумът да надделее", допълни Борисов. Смята, че от страна Брюксел проблем няма да има по варианта, който правителството е предложило за разделяне на двете платна през дефилето. "Брюксел толерира тези коридори. На практика Благоевград вече си има пристанище Солун, не е нужно да се ходи на Варна, на Черно море. След малко като пуснем пътя, едно 200-300-400 хил. души ще минат по тази магистрала още днес", каза той. Съобщи, че до 15-20 дни ще започне и строежа на тунел "Железница" и до 2 г. целият лот 3.1 ще е готов.


До октомври следващата година ще е готова и магистралата до сръбската граница. В момента се работи със Световната банка за коридора София-Скопие-Тирана, който ще се финансира от три банки.


Няма да има проблем с липсата на строителни работници, ако им дават големи заплати. "Строителите набраха много опит. Същите фирми и преди години работеха, но нямаха никакъв опит. Сега накупиха модерна техника, работниците взимат добри заплати. Ако им дават още по-големи заплати, няма да има криза за работници. Ние сме осигурили милиарди в строителството. Добрите работници да получават много пари и няма да мърдат", смята премиерът.


Той бе посрещнат от над 5000 души на шосето, които скандираха "Бойко, Бойко". Всички искаха да се снимат с него и той не отказа на мераклиите. Повика за снимка и депутата-футболен съдия Стефан Апостолов. "Айде, съдията, идвай, че нали знаеш като викнат всички "Съдията, съдията...", какво следва после", пошегува се Борисов. Фенове на ГЕРБ пък го съветваха: "Не давайте Цветанов! Важен е за партията! Какво толкова - купил си апартамент.Те откраднаха цели заводи", казаха му симпатизанти. Борисов пък им сподели, че го "изяли за един кокошарник", за който си плаща данъците. "Не им обръщайте внимание! Нека си говорят. Важно е вие какво правите", каза му пък друг фен.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

овен

Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Особен ден, предизвикателен, пълен с изненади. Ще се