Свързани новини

23.05.2019 12:12

17 ракети по руска авиационна база в Сирия

Видян 1717 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 Терористите от Ал-Нусра изстреляха в сряда 17 ракети по руската авиационна база Хмеймим в Сирия, като всички те бяха прихванати, или не улучиха целта. Атаката дойде, когато сирийската армия се сблъска с масовата военна офанзива в провинция Идлиб, предаде RT.


9 ракети бяха прихванати от противовъздушната отбрана на Хмеймим, съобщиха от руското министерство на отбраната, а още осем се удраиха в земята, преди да достигнат базата. Атаката, извършена с помощта на реактивна система за залпов огън, идва от терористична зона в провинция Идлиб.


Атаката дойде на фона на мащабна офанзива срещу сирийските военни, стартирана от терористичната група Хаят Тахрир аш Шам (преди известна като Джабхат ан-Нусра, разклонение на Ал Кайда).


В сряда сутринта в нападението взеха участие над 500 бойци, седем танка, четири БТР и 30 камиона с монтирани картечници и две превозни средства, натоварени с експлозиви, управлявани от атентатори-самоубийци. Те бяха подкрепени от още 200 въоръжени лица и хардуер, атакувайки правителствените сили.


Офанзията се провали, след като сирийските военни убиха 150 терористи и унищожиха три танкове, както и 24 камиона с монтирани картечници по време на тежките сражения.


Хмеймим често е бил обект на опити за нападения от терористични групи. Нито една от атаките не е успешна, но руските военни предупредиха, че модерните технологии, притежавани от джихадистите, могат да бъдат използвани срещу по-малко защитени цели в Сирия и в чужбина.


 САЩ отново обвиниха сирийското правителство в използването на химическо оръжие в терористичните зони в Идлиб, макар да признава, че няма достатъчно доказателства за тези твърдения.


Но Държавният департамент все още заплаши Дамаск във вторник, че "САЩ и нашите съюзници ще реагират бързо и правилно", ако подозренията им бъдат потвърдени.


Междувременно руските военни предупредиха, че Тахрир аш Шам е създала специална “химическа единица” с цел организиране на химическо нападение в Идлиб и намерение да обвинени сирийското правителство за престъплението.


Тази тактика вече е била използвана от джихадистите по време на конфликта, въпреки че през 2014 г. Дамаск унищожи запасите от химическите си оръжия под международен надзор.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.