Свързани новини

23.05.2019 11:47

Започнаха европейските избори в Нидерландия

Видян 1155 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



С отварянето на изборните секции в четвъртък в Нидерландия във вота за Европейски парламент, започнаха четири дни на гласуване в Европейския съюз, предава Фокус.

Великобритания и Холандия са първите държави, които гласуват като повече от 400 милиона избиратели в 28-членния блок имат право да изберат 751 евродепутати.

Яркият холандски евроскептик Тиери Боде и популисткият му „Форум за демокрация“ са на път да излязат наравно с либералите на премиера Марк Руте с по пет места в Европейски парламент, според последните проучвания на общественото мнение.

Екзитполовете в Холандия се очакват в четвъртък вечерта, но официалните резултати ще бъдат обявени в неделя.
Руте и Боде проведоха интересни телевизионни дебати в навечерието на гласуването, изправени пред въпроси, включително имиграцията, Русия и спорни коментари на Боде за жените.

Някога известен с голите си селфита в Инстаграм и спорните коментари за жените, 36-годишният Боде шокира Европа през март, когато новата му партия дойде от нищото и стана най-голямата в холандския сенат.
Това са деветите избори за Европейски парламент, откакто те започнаха през 1979 г., и избирателната активност намалява всеки път, достигайки 43% през 2014 г.

Европейските правителства се опасяват, че доброто представяне на евроскептиците ще наруши вземането на решения в Брюксел.
Проучванията на общественото мнение предвиждат значителен напредък за националистическите и популистки сили, които се противопоставят на по-тясната интеграция в ЕС и заплашват усилията за реформи на мейнстрийма.

Матео Салвини от италианската антииммигрантска „Лига“ и Марин Льо Пен от крайнодесния „Национален фронт“ във Франция искат групата „Европа на нациите и свободата“ да стане третата по големина в Брюксел.


Източник: Фокус



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

риби