Свързани новини

22.05.2019 16:45

Бул Инс: Ще изплатим по 50 хил. лв. на близките на жертвите от катастрофата край Своге

Видян 1746 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ЗК „Бул Инс” ще изплати обезщетения от по 50 хил. лв. на близките на жертвите от катастрофата край Своге. Това обявиха от управителния съвет на дружеството и допълниха, че решението е дошло след медийните публикации по случая и среща с Комисията по финансов надзор, съобщи бТВ.


Вчера стана ясно, че от дружеството са изплатили едва по 10 лв. на част от роднините, защото не смятат, че са длъжни да дават обезщетение в този случай.


От застрахователната компания свикаха извънредна пресконференция часове, след като обявиха, че категорично няма основания да плащат обезщетения, тъй като автобусът не е изпълнявал обществен превоз.


„Независимо от нашата убеденост в правотата на защитаваната позиция, поставихме моралните норми над юридическите изисквания, защото считаме, че човешкия живот не струва нито 10 лв., нито 50 хил. лв.”, заяви изпълнителният директор на „Бул Инс” Стоян Проданов.


От дружеството се обърнаха към засегнатите близки да предявят своите претенции в офисите на компанията. Проданов допълни, че „Бул Инс” настоява за законодателни промени и затягане на контрола при извършване на обществен превоз. След като часове преди изявлението си от „Бул Инс” заявиха, че ще търсят правата си по съдебен път, те обявиха, че са се отказали от това намерение заради обществения интерес по случая.


Проданов обясни, че първоначално преведената сума от 10 лв. не е била свързана с обезщетението при злополуката.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Не ща да ставам патриарх: Николай Пловдивски

Пловдивският митрополит Николай обяви: ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

риби