Свързани новини

22.05.2019 16:55

Добрев: Изпращаме жалби до прокуратурата за изборни инциденти

Видян 1309 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


 Още днес ще изпратим жалби до прокуратурата за инциденти във Видин и Борован, свързани с изборите. Това каза заместник-председателят на БСП Кирил Добрев по време на пресконференция, предаде Фокус.

 Добрев обърна внимание, че преди седмица е направена оперативка в областните дирекции на МВР във Видин, Враца и Монтана на всички шефове на районни управления им е дадена ясна задача какво и как трябва да работят в изборния процес. „МВР не просто не подсигурява честните избори, а взима страна на една политическа сила. Всички са предупредени, че ако не спечели ГЕРБ – ще бъдат разформировани на други места по страната“, посочи още заместник-председателят на БСП. Добрев попита вътрешния министър в колко клуба на ГЕРБ е влязъл, колко предупредителни протокола е написал на председатели на ГЕРБ, проведени ли са инструктажи на кметове на ГЕРБ.


„Може би е написан протокол на министър-председателя, който от една седмица е иззел кампанията си в свои ръце“, допълни Кирил Добрев. Заместник-председателят на партията каза това във връзка с инциденти във Видин и Борован. За тях разказаха Димитър Велков от Общински съвет на БСП – Видин и Петър Станев от БСП – Борован.
Димитър Велков разказа за случка в клуба на БСП във Видин от 21 май 2019 г.


„Униформени служители влизат в клуба на БСП, където по това време има членове и симпатизанти, които са се събрали да обсъдят политическата обстановка. Молят членовете и симпатизантите да напуснат, а да остане само председателят на една от основните партийни организации(ОПО). Изземват без никакъв документ, нито протокол, нито нещо друго, каквото и да било то, протоколната книга на партийната организация. В нея се водят протоколи от събрания на организацията. Освен това в тази книга на гърба има лични данни на всички членове на съответното ОПО и бъдещите членове на СИК от квотата на БСП, както и застъпници“, допълни още Велков. По думите му този партиен председател на ОПО е заведен в съответното поделение на МВР и е помолен да подпише декларация, че няма да купува гласове, а протоколната книга е старателно заснета, ксерокопирана без никакъв документ. „Веднага след което започват служители на МВР да обикалят по тези хора и да ги плашат. В резултат на това имаме двама от вчера до днес вече, които са се отказали и не искат да участват в изборния процес от страх. Това е грубо вмешателство в изборния процес“, допълни още Велков.
Петър Станев от своя страна посочи, че на 17 май 2019 г. е подал писмо до кмета на община Борован, а на 20 май 2019 г. има забрана за поставянето на шатра. „Точно съм описал в моето писмо какви са ни изискванията. Поставяме само шатра за нуждите на кампанията на 21 май 2019 г. Получих отказа, интересното е, че отказът ми е с копие до началника на РПУ – Бяла Слатина“, допълни още Станев и уточни, че 30 минути по-късно е бил привикан в полицията и му е обяснено, че ако постави шатра, ще има реакция на МВР.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 Алиса в страната на чудесата

Алиса в страната на чудесата се завръща

Колибри предлага на читателите ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци