Свързани новини

22.05.2019 09:35

Ремонтираният за 46 млн.лв./км. булевард във Варна пропадна

Видян 3326 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Едно от трите двуетажни кръгови кръстовища по току-що ремонтирания от близката до властта фирма Хидрострой за 113 млн. лв. варненски булевард Васил Левски пропадна след снощния дъжд. Това се случи докато премиерът Бойко Борисов участваше в предизборна среща на ГЕРБ във Фестивалния и конгресен център в града. Само няколко часа преди това той похвали ремонта и каза, че по трасето на булеварда няма никакви проблеми въпреки очевидния факт, че едно от кръстовищата му е наклонено и с нарушена окръжност, друга част мина през трибуните на градския стадион Спартак, а обширни участъци от платната за движение остават под вода след всеки валеж.


Според снимки, видеоклипове и коментари, публикувани в популярната Фейсбук групата Виждам те КАТ – Варна, кръстовището на булевардите Васил Левски и Владислав Варненчик е пропаднало като на второто му ниво се е образувала дупка. Свидетели на случилото се твърдят, че на мястото веднага са пристигнали коли на полицията и пожарната. Паднал е и един от стълбовете на уличното осветление. На снимките, публикувани в социалните мрежи, се вижда, че е пропаднал и един от тротоарите край кръстовището, което за пристигането на премиера вчера беше украсено с палми и знамена.


Клипове, публикувани в различни публични групи във Фейсбук показват наводнени участъци и от други централни булеварди във Варна. Почти напълно под вода е и един от автомобилните подлези, преминаващ под току-що ремонтирания Васил Левски, който беше отворен за автомобили на 25 април. Тогава при внезапно посещение във Варна Борисов нареди на варненския кмет Портних: Кажи им да пуснат движението.


Напомняме, че парите за булеварда са отпуснати без търг за обществена поръчка – при заобикаляне на закона, на фирмата Хидрострой, чийто директор Пашов беше общински съветник от ГЕРБ във Варна!


В колосалната сума - равна на годишния бюджет за култура на цялата ни нация, се включват и парите по възстановяването на разрушения от странно проектирания път стадион. Напомняме, че това ще бъде абсолютен рекорд - отсечката е с дължина едва 3 км, т.е. 46,66 млн. лв. на километър. Колкото и кметът Портних незнайно защо - с квалификацията му на барман - да ни наковлади, че не било правилно така да се смятат пътните разходи именно на километър, ресорният заместник-министър на регионалното развитие и бивш министър Нанков именно така ги изчислява. Пак той в парламента разказа, че средната цена на магистрала у нас била 3 млн.евро на километър. Но на магистрала. Не на улица. А във Варна булевардът излиза не 3, а 23 млн. евро на километър. Не само финансово обектът, който трябваше да е завършен още на 15 август 2018 г., т.е. преди почти 9 месеца, е пример за лошо управление.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Тихомир Томов 30.06.2019 14:08

    Хубава работа , ама евро циганска : и защо ли още няма производство за престъпление относно Закона за Обществените поръчки ? Тук става дума за грандиозна измама още при избор на изпълнител !

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    най силните дъжд във Варна са юни-юли! чакайте Новини тогавас!

RSS

Най-нови

Путин

За Русия няма "враждебни нации", а само "враждебни елити": Путин

Русия няма намерение да отменя културата ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец

Прекрасен ден да го посветите на семейството си

Прекрасен ден да го посветите на семейството си и на