Свързани новини

21.05.2019 16:05

Йончева: В Брюксел знаят какво се прави в България

Видян 1646 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   "Ще използвам европейската писта и Брюксел, за да видят в Европа какво се случва в България, за да не продължава този безобразен грабеж у нас", заяви водачът на евролистата на БСП Елена Йончева пред БТВ.


    "Липсва ми журналистиката. Знаех срещу какво се изправям и поради тази причина влязох в политиката, но не предполагах, че ударите срещу мен ще са толкова безскрупулни. Мафията удря жестоко", каза в ефира тя.


Йончева приветства решението на гл. прокурор да бъдат разкрити офшорните сметки на  български политици в чужбина, както и имотите им. Според нея премиерът го е страх, защото предстои избор на европейски главен прокурор, а управляващите са били против г-жа Кьовеши да оглави европейската прокуратура.


    "Борисов е прав, като казва, че къщата в Барселона е на друг човек. Не се води нито на него, нито на Борислава Йовчева. Ние искаме да бъде разследвана сметката на фирма EMA BGS SL, управител на която е била Йовчева", каза тя и добави, че левицата иска да бъде разследван пътят на 1,7 млн. евро. Йончева обясни, че по разследване на левицата парите са постъпили от офшорна кипърска фирма, на която собственикът е безработен. "Представителите на тази фирма са двама души. Единият е Иван Саздов, управител на Tенис клуб Банкя ЕООД. Вторият човек е негов съдружник Радослав Иванов, братовчед на Борисов, който към настоящия момент е собственик на бившия бизнес на премиера, включително и фирмите Ипон. Тя подчерта, че БСП не се интересува от личния живот на Борисов, но иска от гл. прокурор да направи проверка по случая.


    Водачът на листата е убедена, че Брюксел знае какво се случва и в Румъния и България и припомни, че Лаура Кьовеши е преследвана в страната си заради разследванията й. "Нямам никакво съмнение, че хората, подали сигнал в прокуратурата срещу мен, в лицето на Тодоров, Биков и Добрев, ще понесат отговорност", каза Йончева. Според нея за всеки опит на левицата да разкрие корупционните схеми на ГЕРБ, те вадят бухалка срещу БСП. Тя припомни, че когато изнесе данни, че се краде от санирането, Борисов е излязъл с лъжи срещу нея, а тя го е осъдила за клевета.  Когато е изнесла данни за начина, по който се строи оградата с Турция, вицепремиерът пак е излязъл с бухалка. "Както през 90-е години Борисов е работил с дървена бухалка, сега използва държавните институции", отбеляза тя.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец

Днес идеите ще идват от далечни места

Днес идеите ще идват от далечни места, от хора от