Свързани новини

21.05.2019 13:55

Не е ясно кога свършва проверката срещу шефа на КПКОНПИ

Видян 1560 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Проверката за имотите на шефа на антикорупционната комисия (КПКОНПИ) не е приключила и не е ясно кога това ще се случи, съобщиха от НАП пред Mediapool. Проверката се прави от данъчните по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров. Заради същата проверка Георгиев излезе в отпуск на 4 април, след като бе посъветван от премиера Бойко Борисов или да се оттегли временно, или да си подаде оставката.


Миналата седмица Фрог публикува заповед на Георгиев, с която той упълномощава заместника си Антон Славчев да изпълнява задълженията до 21 май, тъй като тогава изтича отпускът му. Най-скандалното в тази заповед бе разпореждането на Георгиев всяко едно решение на комисията да се съгласува с него по телефона.


От КПКОНПИ заявиха пред Mediapool, че това не значи, че Георгиев ще се върне официално на работа. Оттам казаха, че публично е било заявено, че шефът на Антикорупция ще е в отпуск, докато не приключат проверките. Те започнаха преди месец и половина. Кога ще приключат не е ясно.


Георгиев е проверяван заради сделките с два апартамента в  квартал Гео Милев. Поводът за публикациите около имотите му бяха големите разминавания между данъчни оценки и цените, посочени в нотариалните актове за жилищата. Георгиев обясни едното разминаване с грешка в нотариалния акт и скоростно си извади нова данъчна оценка от общината за по-ниска стойност. Така платената цена се повиши, т.е. надскочи данъчната оценка.


За второто жилище – тризонет с тераса-покрив от близо 200 кв. м. - Георгиев твърдеше, че не трябва да я декларира, защото била обща собственост, макар че само той има достъп до нея. Скандалите около жилището му доведоха до проверки от районната община в "Слатина" за построените на покрива сауна и барбекю. Общинските служители стигнаха до извода, че шефът на КПКОНПИ няма документи за част от постройките си. Освен това районният кмет Наталия Стоянова посочи Георгиев като собственик на терасата, за която той твърдеше, че е обща. Въпреки това той не бе глобен, а само трябва да премахне незаконните постройки. Георгиев няма задължение да пусне до т.нар. обща тераса останалите живущи в блока.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    има ли данни ,че поне си е премахнал незаконните постройки?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци