Свързани новини

20.05.2019 13:05

Повече от 10 дни над хиляда полицаи не откриват убиеца от Костенец

Видян 1555 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Операцията на МВР действително се превърна в "безпрецедентна", след като повече от 10 дни не стигнаха на най-добрите в МВР да открият и заловят предполагаемия убиец от Костенец Стоян Зайков, известен и като Чане. Вече не стотици, а хиляди полицаи и дори военни са ангажирани с издирването на 43-годишния мъж. В търсенето е включено всичко налично в МВР - високопроходими автомобили, бронирани машини, следови кучета, термокамери, хеликоптер, барети, жандармерия, психолози, цивилни оперативни работници.


Костенец остава под полицейска блокада, след като беглецът продължава да е в неизвестност. Той не бе открит, независимо че полицейско куче тръгна по следите му и откри пушка и боеприпаси в пчелен кошер, намиращ се до село Горна Василица, на около 6 км от дома на Зайков. Вероятно това е оръжието на второто убийство, което също се приписва на издирвания.


Зайков се издирва от 9 май, когато беше открито тялото на бившата му приятелка, от която има дете. На 16 май полицията откри и тяло на мъж, който живеел в непосредствена близост до дома на Зайков. По данни на МВР мъжът е бил убит с ловна пушка, а освен съсед е и трети братовчед на издирвания. Оказа се, че мъжът е бил сред разпитваните след изчезването на Зайков, но след като обяснил, че сам ще си претърси къщата и при нужда ще се обади на МВР, полицията го подминала.


Разбра се също, че Зайков и друг път е бил издирван толкова "успешно" от МВР. „Назад във времето се е укривал с месеци. Способен е да оцелява сам. Предполагаме, че няма помагачи”, обяви в събота главният секретар на МВР Ивайло Иванов пред Нова тв. В специално интервю за телевизията човек, чийто апартамент Зайков запалил преди повече от 10 г., разказа: "Хора имаше и в този, и в другите апартаменти, беше задимен блокът много и отвън се виждаше. Дойде пожарна. Нямаше жертви тогава. След това се кри около две години и случайно го хванаха. Много добре, бих казал, че познава района и действително може да е на всяко едно място, дори може да е под носа на полицията", каза той.


Според МВР няма данни сега Зайков да е напуснал страната, затова и се предполага, че е в района. „Заради това сме тук, освен да гарантираме сигурността на гражданите да са спокойни, ние трябва да стигнем до него и този човек да бъде задържан“, заяви главният секретар на МВР.  "Допускаме слабости, но ще направим всичко възможно да открием заподозрения", увери той.


Главният секретар на МВР, който очевидно е натоварен с координацията по издирването, отрече полицията да е подценила ситуацията. Експерти обаче се чудят, ако за едно лице като Зайков се хвърля безуспешно такъв ресурс, то какво ли би станало при по-сложна ситуация.


Припомняме, че вече 13 месеца МВР не може да открие избягалият от софийския затвор Радослав Колев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева