Свързани новини

20.05.2019 10:00

Махат оградите на площад Славейков

Видян 700 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Строителните огради на пл. Славейков, чието обновяване е част от реновирането на централната градска част, ще бъдат премахнати, за да се улесни преминаването на пешеходците, съобщиха от Столичната община. На площада, както и в цялата зона продължават довършителни ремонтни работи и отстраняване на забележките на строителния надзор. По договор строителите трябва да са готови до края на месеца, припомнят от общината.


Първо ще бъдат отстранени оградите в участъка от ул. Раковски до средата на площада, а след това и тези от към ул. Солунска. Фонтанът на пл. Славейков вече е открит и предстои да бъде пуснат в експлоатация, до седмици ще бъде монтирана пейката Славейкови, както и още 15 броя пейки от лят камък, обединени в композиции от по 4, както и 10 от дърво в района на Столичната библиотека. Последните ще бъдат сложени, след като се възстанови фасадата на сградата на библиотеката.


На площада има 15 броя перголи, под които ще бъде разположен книжният пазар на открито /с нов дизайн на местата за литература/, ще има място и пространства за културни и градски събития. Осветлението също е ново и е в стил на Стара София.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец