Свързани новини

18.03.2009 17:16

Съдът остави в ареста стрелеца от "Биад"

Видян 2466 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дежурен състав на Софийски районен съд, с председател Даниела Тошева, днес, 18 март 2009 г., наложи мярка за неотклонение „задържане под стража” на Йосиф Йосифов, задържан за стрелбата пред БИАД след полунощ на 15 март 2009 г., съобщи прес-службата на Съда.


В мотивите си съдът прие, че има обосновано предположение Йосифов да е извършил деянията, за които са му предявени три обвинения. Гласните показания, дадени от множество свидетели, както и извършените разпознавания доказват, че Йосифов е носел огнестрелно оръжие - пистолет, за което няма разрешително, че е имал хулиганско поведение и е оказал съпротива на органите на властта, че е отправил закана за убийство към охранителя Костадин Стоянов. Съдът прецени, че няма опасност уличеният да се укрие, но с оглед на високата обществена опасност на деянията, които е извършил, има реална опасност да извърши друго престъпление.
В случай на жалба или протест, делото ще се гледа от СГС на 27 март 2009 г. от 10.00 часа.
БГНЕС припомня, че в нощта срещу 15 март въоръжен криминално проявен мъж заедно със свои приятели се е опитал да влезе в известния столичен фолк-клуб БИАД на ул. "Гурко", но не е бил допуснат от охраната, защото бил въоръжен с пистолет, предаде репортер на БГНЕС.
В отговор въпросният мъж е произвел няколко изстрела. Спешно е била извикана полиция и при опит да избяга той е бил заловен на ъгъла на улиците "Раковски" и "Стефан Караджа". От МВР уточняват днес, че около 0,30 часа тази нощ е получен сигнал за стрелба пред заведение на ул. “Гурко”. Изпратеният веднага на място патрул установил, че е станало спречкване между охраната и клиенти, на които било отказано да влязат в заведението. По думите на гардовете, един от тях извадил пистолет, заплашил ги и произвел изстрел във въздуха. Няма пострадали при стрелбата. При идването на полицията компанията направила опит да избяга с джип “Мерцедес”. Шофьорът не се подчинил на разпореждането на униформените да спре автомобила. След кратко преследване той бил задържан на близката ул. “Стефан Караджа”. Установено е, че в колата пътуват четирима – мъже Й.Й. /41 г./, М.Р. /36 г./ и К.Т. /26 г./ и 20-годишната С.Х. Първите двама са известни на полицията с предишни криминални прояви. Четиримата са били задържани, оръжието е иззето. По случая е образувана преписка.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят изисква пълната ви концентрация върху кариерата

Денят изисква пълната ви концентрация върху кариерата