Свързани новини

16.05.2019 09:33

Златева: Нужна е промяна на модела, по който се държи България в ЕС

Видян 994 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Според Деница Златева политиците – национални и европейски трябва да си сверяват по-често часовника с хората, синдикатите и работодателите.


„Златен шанс да защити националния интерес и въглищната енергетика в комплекса „Марица изток“ пропусна правителството на ГЕРБ в периода, в който България бе председател на Съвета на Европейския съюз“ – това обяви Деница Златева, кандидат за евродепутат от листата на „БСП за България“ и зам.–председател на БСП на срещи в градовете Раднево и Гълъбово.


Според нея българската страна е била в състояние да формира много широки коалиции по важни за нея теми, но е избрала да остане в позицията на посредник и докато е била такъв, други страни са наложили своите интереси.


Златева даде пример с действията на Франция по пакета „Макрон“, който предизвика огромен дебат и недоволство в транспортния сектор и направи паралел с бездействието на българската страна в сектора на енергетиката. Когато говорим за това- как като българи защитаваме националния си интерес в Брюксел, трябва да сме наясно, че колкото са важни евродепутатите, толкова важна е и позицията на българското правителството.


„Сега няма диалог и ние не знаем с какви позиции отиват българските министри в Брюксел“, заяви Златева.


Според нея е явна нуждата от промяна на този модел, по който България се държи в рамките на Европейския съюз и тя ще стане факт след избори – европейски, но и парламентарни.


„В края на всяка година ЕК публикува законодателните си предложения – важно е в сектора Енергетика българското правителство, евродепутати, национални депутати, синдикати и работодатели веднага след това да седнем на една маса и да защитаваме една национална позиция“, заяви Деница Златева. За спойката между националната и европейската политика акцентира и Драгомир Стойнев, заместник-председател на ПГ на „БСП за България“ и министър на икономиката и енергетиката в периода 2013-2014. Според него тя ще гарантира заявяване и отстояване на национален интерес в сектора Енергетика.


В срещите взеха участие Иван Кръстев, кандидат за евродепутат от листата на „БСП за България“, Таско Ерменков – заместник-председател на Комисията по енергетика в 44 НС, Георги Гьоков - народен представител от Старозагорско, Иван Айолов, зам.-министър на икономиката и енергетиката с ресор „Енергетика“ (2013-2014 г.)


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ВМРО

ГЕРБ може и да не иска ППДБ да изчезнат: ВМРО

Днес Деница Сачева е завила, че времето ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!