Свързани новини

15.05.2019 13:19

Йончева: Къде отиват милиардите от Европа?

Видян 1141 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


„Защо Северозападна България е най-изостаналият регион и тук е най-голямата бедност и смъртност. Дават ни милиарди, къде отиват те? Защо не се насочват към тези региони?" Това заяви при среща с жителите на Мездра водачът на листата на "БСП за България" Елена Йончева. Тя обясни, че приоритет на ЕС е изравняване на различията не само между страните, но и между отделните региони в отделните държави. „Борисов не го интересува съдбата на хората, а забогатяването на една определена група”, категорична бе тя.
Йончева попита и какво се случва с българското село. Тя обясни, че над 7 млрд. лв. са влезли в България за селското стопанство, но 70 % от тях са отишли само в 100 фирми, въпреки че много земеделски производители живеят под прага на бедността. „С тази политика Борисов ни изважда от ЕС като начин на живот”, заяви водачът на листата на левицата. Тя обясни, че България намалява с 45 хил. души всяка година „Ако тази тенденция продължи, ще ни трябват 47 години да настигнем ЕС и то, ако той остане на тези нива. Водената от правителството политика гарантира бедност не само на това поколение, но и на следващите”, наблегна Йончева. Тя подчерта, че алтернативата, която левицата предлага, е средствата, които се дават на България за земеделие, да отидат в малките и средните производители, при младите фермери.
Елена Йончева обясни, че друг проблем на много региони в България е демографската криза. Като предложения на левицата за борба с демографската криза тя посочи семейно подоходно облагане, намаляване с 50 лв. на данъците на работещи родители, безплатни детски градини, качествено образование и здравеопазване във всички региони, така че болници, като тези в Мездра и Враца, да не са на прага на фалит.



Проф. Мариана Модева: Да уважаваме българското културно-историческо наследство



„Искаме промяна в Европа, да се борим с различните скорости на ЕС, промяна за социална Европа, в която хората са в центъра на политиката, а не различни корпоративни интереси”, заяви кандидатът за евродепутат проф. Мариана Модева.  Тя подчерта, че вече 12 години след влизането ни в ЕС България е все още на различни скорости. По думите й българското културно-историческо наследство е изключителна ценност и трябва да го уважаваме, също като европейското. „Имаме какво да предложим като конкретни стъпки за подобряване на живота на хората у нас, така че Северозападна Българя да не е сред най-бедните региони в ЕС. Трябва да се работи за изравняване на стандарта и доходите, а не да изгубим близо 2 млн. души, колкото до момента са напуснали страната ни. Затова европейските избори са важни, те са тест за управлението у нас”, коментира проф. Модева.
Кирил Добрев: На 26-ти май ще се борим за своята свобода с номер 18
„На 26-ти май ще се борим за своята свобода с номер 18”. Това заяви зам.-председателят на БСП Кирил Добрев. Той обясни, че става въпрос за свободата да гласуваме, да говорим- каквото мислим „Ние сме в задънена улица и шансът, който имаме е на 26-ти май, е да се преборим за промяна."- каза той. По думите му на 26-ти залагаме бъдещето на България. „Знаете какъв натиск ще има за местните избори. Разчитаме на вас. Без общата подкрепа, няма да се справим. Изборите са европейски, но решаването на всеки един български проблем минава от там”, заяви той.
На събитието присъстваха народните представители от областта Николай Иванов и Иван Генов, областният председател на БСП–Враца Ивайло Лилов, кметът на Мездра – Генади Събков и председателят на БСП-Мездра д-р Илиана Михайлова.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 31 март 21:00ч.

Ненормален

Режисьор: Дерик Борте
В ролите: Ръсел Кроу Tom Cooper Карън Писториус Rachel Hunter Гэбриел Бейтман Кайл Флин Джими Симпсън Анди

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще имате желание да общувате с повече хора

Днес ще имате желание да общувате с повече хора.