Свързани новини

15.05.2019 11:39

Йончева: Борисов вади България от ЕС

Видян 2433 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Борисов вади България от ЕС”, заяви водачът на листата на "БСП за България" за евроизборите Елена Йончева във Враца. По думите й, българите сме талантлив, смел народ и нашите сърца са революционни, а България се намира в революционна среда. „Революция се прави и с гласуване, ние можем да победим на 26-ти май с бюлетина номер 18”, заяви тя. По думите й, няма режим, който ще издържи, ако народът се вдигне и каже: „Искаме свобода”.


Елена Йончева попита как може вече 12 години да сме в  ЕС, а Северозападна България да се превърне в най-изоставащия регион в ЕС, след като се наливат милиарди и има политика на ЕС за субсидиране на регионите, които са по- слаби.


„Какво се случва с вашата болница с 15 млн. лв. задължения, която всеки момент ще фалира и хората няма да имат достъп до помощ?”, попита тя врачани. Йончева подчерта, че Конституцията казва, че всички трябва да имаме достъп до качествено здравеопазване.


„Борисов вади България от ЕС и по качество и достъп до здравеопазването”, заяви тя. По думите й, даваме 50 процента от джоба си за здравеопазване, в Европа дават 15 процента, а във Франция – 8 процента. Тя попита и как е възможно държавата да се превърне в мащеха за народа си.


„Левицата има изход от тази ситуация. В Европа няма общинска болница, която да е търговско дружество. Това искаме да стане и в България”, обясни тя. Йончева допълни, че БСП залага и на намаляване на ДДС за лекарствата. Тя заяви, че ако продължаваме така, България ще се превърне в демографска пустиня. „И макар да си мислят, че няма кой да ги накаже,  както Цветанов казва, има – народът ще ги накаже”, заключи Елена Йончева.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

козирог

Преди обяд ще сте още под въздействието на вчерашни впечатления

Преди обяд ще сте още под въздействието на вчерашни