Свързани новини

12.05.2019 08:05

Куба въвежда норми за продажбите на основни продукти

Видян 1382 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Поради тежката икономическа криза кубинското правителство ще въведе норми за продажбите на основни продукти като пилешко, яйца, фасул, грах, сапун и други основни стоки, съобщи "Асошиейтед прес".

Министърката на вътрешната търговия Бетси Диас Веласкес обвини за тази ситуация американското ембарго. Тя обяви, че ще бъдат въведени ограничения за количеството продукти, които може да купи едно лице. Така държавата ще може да се справи с недостига от основни хранителни стоки.

Вероятно по-важен фактор за положението е намаляването на помощта от Венецуела, която също се намира тежка криза, предаде Дневник.

Куба внася две трети от хранителните стоки. За това годишно плаща 2 млрд. долара и неведнъж в страната е имало недостиг на потребителски стоки. През последните месеци от магазините все по-често са започнали да изчезват някои продукти. А появи ли се пилешко или брашно, бързо се образуват опашки. Хората се презапасяват, защото не се чувстват сигурни.

Магазините в Куба са държавни и всеки кубинец разполага с купонна книжка. С нея той има право всеки месец да купи малки количества основни стоки като ориз, боб, яйца и захар на цена от няколко американски цента.

Кубинците, разполагащи с достатъчно финансови средства, имат възможност да купуват тези стоки на "свободни" цени, повечето от които са под средните за света. В същото време определени маркови стоки като висококачествен ориз много често могат да струват два или три пъти повече, отколкото в страната, в която са произведени.




 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак