Свързани новини

10.05.2019 20:35

Срещу Порожанов може да започне процедура за отнемане на имуществото

Видян 4537 пъти | Коментари 7
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Проверка на Антикорупционната комисия (КПКОНПИ) е установила несъответствие в подадената от министъра на земеделието Румен Порожанов имуществена декларация за 2018 година. Това съобщиха от Комисията, без да уточнят за какво точно несъответствие става дума.


Както на всички останали лица, заемащи висши публични длъжности, които са задължени да подават такива декларации, и на Порожанов е даден срок да подаде коригиращ документ, предаде БНР.


През март при представяне на отчета за дейността на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев, който в момента заради  скандал с недекларирана тераса е в отпуск, обяви от парламентарната трибуна за фрапиращи пропуски в публичните декларации, като каза, че повече от 700 от подадените за 2018 година са с пропуски или несъответствия.


Впоследствие стана ясно, че става дума за министри, заместник-министри, висши държавни служители. Всички те по закон са получили право да подадат коригиращи документи, които след обработката им ще бъдат публикувани на сайта на Антикорупционния орган.


Кога ще стане това не е ясно. Не ясно и какво е разминаването, установено от комисарите в декларацията на Румен Порожанов, нито дали е подал коригираща декларация.


Ясно е обаче, че ако земеделският министър не е подал коригираща декларация или тя не обяснява установената разлика между декларираното и притежаваното от него, срещу Порожанов може да започне процедура по отнемане на имуществото му.


Заради медийни твърдения, че КПКОНПИ не е публикувала изцяло или че е променила декларацията на Порожанов, Антикорупционната комисия уточнява, че е „публикувала на интернет портала си всички подадени декларации за имущество и интереси за 2018 г., на лица, заемащи висши публични длъжности, включително и декларацията на Румен Андонов Порожанов“.


Министърът „е включил информация за лице, с което се намира във фактическо съжителство на съпружески начала“, но е „декларирал е пред Комисията, и че не желае да бъде публикувана информация относно лицето“, се посочва в съобщението.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 30.06.2019 14:08

    Щом тия " учените " не могат да си напишат вярно декларациите , какво остава за простолюдието .....................

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец