Свързани новини

10.05.2019 16:34

ЦИК не е открила нарушения на Борисов в предизборната кампания

Видян 2154 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

ЦИК не е установила нарушения от страна на премиера Бойко Борисов във връзка с предизборната кампания и сигналът срещу него е оставен за сведение, заяви говорителят на комисията Александър Андреев пред журналисти, след като ръководството й се срещна с президента Румен Радев, предаде Дир.бг.


Преди няколко дни БСП внесе жалби до ЦИК и СЕМ за използването на държавен ресурс за водене на предизборна кампания във връзка с публичните изяви на премиера. Първият е заради конфликт на интереси от страна на министър-председателя, а вторият - че медиите отразявали предизборната му кампания, без това да е упоменато. От левицата дори настояха той да излезе в отпуск до евровота.


Последва подобно обвинение към него и от държавния глава, който заяви, че не е редно кампания да се прави с държавни пари.


Борисов категорично отрече това и призова ЦИК да провери дали държавният глава агитира за БСП.


"Не карайте ЦИК да влиза в какъвто и да било дебат между институциите. Беше разгледан сигнал, който постъпи във връзка с нарушение на кампанията от страна на премиера. ЦИК не установи нарушения и той остана за сведение", коментира Андреев.


Той уточни, че до момента от ГЕРБ не е постъпвал сигнал за президента. Ако постъпи такъв, той ще бъде докладван и ЦИК ще се произнесе, увери говорителят.


Какво си казаха задочно президент и премиер


"Равноотдалечен съм от всички партии, но не мисля, че трябва да се води предизборна кампания с пари от държавния бюджет", заяви вчера президентът Румен Радев в отговор на коментар на премиера, че трябва да стои равноотдалечен от партиите.


Той припомни, че началникът на кабинета му Иво Христов първо е напуснал президентската институция и тогава е започнал да води предизборна кампания, от което могат да се поучат и други участници в нея.


По думите на държавния глава опитите скандалите с имотите на властта да бъдат заглушени с всякакви други мероприятия няма да сполучат, защото гражданите вече очакват "разнищване на тези скандали и реални действия и противодействие на корупцията".


Борисов обаче отвърна, видимо подразнен: "Видно е, че президентът Румен Радев не е еднакво отдалечен от всички партии, всяко негово изказване е в полза на опозицията".


На въпрос прави ли се кампания с държавни пари, той отговори:


"Президентът Радев я прави всеки ден, вместо да каже на неговите хора да се върнат на работа - защото не може да се водиш на работа в парламента и да не ходиш. Аз си показах цялата програма. Ако е против да се дадат 20 млн. за училищни автобуси - да каже. 9 млн. лв. дадохме за машини за гласуване".


Премиерът изтъкна, че дори със самото си изказване държавният глава е взел страна.


"Президентът с държавни прави кампания и трябва да се чуя с колегите от ГЕРБ да сезираме и ние ЦИК. Всяко негово изказване е в полза на опозицията. Завчера говорихме за училището в Долна Митрополия колко се радва. Президентът отива на пленум на БСП и след това казва, че е еднакво отдалечен. И после аз трябва да му коментирам думите. Видно е, че не е еднакво отдалечен. Колкото Плевнелиев беше еднакво отдалечен от БСП и ГЕРБ, толкова е и Радев. Защо трябва да проявяваме лицемерие, от негова страна всъщност. Освен това, защо трябва да му напомням на кой пленум ходи като президент? Случайно са се озовали неговите хора в листата на БСП. Той ни прави на кьорави вече. Аз проявявам джентълменство. Изцяло ние свършихме работата за военното училище в Долна Митрополия. Той 10 години се е борил и не е успя. Защо училището не го пуснаха в мандата на Орешарски", заяви още Бойко Борисов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Подлогите на Мутрата не могат да изненадат никого.

  • 003 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Подлогите на Мутрата не могат да изненадат никого.

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Вие познавате ли НАРЦИСИСТ който да позволи да го критикуват ?! Доказателство - Б.Борисов ! От "десет кладенеца вода" ще ви донесе,ще забърка целият свят , даже и умрелите си роднини .....за да , ИЗЛЕЗНЕ ПРАВ !

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    "Борисов категорично отрече това и призова ЦИК да провери дали държавният глава агитира за БСП".Това се казва "Крадеца вика, дръжте крадеца" ...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни

Днес ще се чувствате толкова леко

Днес ще се чувствате толкова леко, сигурни в себе си, но